YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Troben el cadàver d'un home surant a una cala del Baix Empordà

Els fets s'han produït a mig matí d'aquest divendres

Imatge de l'helicòpter medicalitzat que ha realitzat el salvament de la nena de 10 anys ofegada a Sitges aquest diumenge, 14 de juny
Imatge d'arxiu d'una evacuació en una platja catalana. | Cedida

Aquest divendres, 3 de juliol, pels volts de les onze del matí, ha aparegut el cadàver d'un home flotant a l'aigua a la cala del Cau de Palafrugell, al Baix Empordà, segons 'El Gerió'. És el segon cadàver que ha aparegut aquest divendres a Catalunya: se n'ha trobat un altre al riu Ter, a l'alçada de Roda de Ter, a Osona. El cos es troba en un estat de descomposició bastant avançat. S'investiga si el cos sense vida correspondria al treballador de l'escorxador de Santa Eugènia de Berga que va ser arrossegat pel riu Gurri el 22 d'abril quan anava a treballar.

Palafrugell donarà fins a 80 euros per família per gastar en el comerç local

En un altre ordre de coses, però encara a Palafrugell, l'Ajuntament donarà un ajut econòmic a tots els veïns empadronats. Els imports poden arribar fins als 80 euros, en cas de famílies amb persones en situació d'atur, ERTO o pensió no contributiva. Els diners es podran gastar en el comerç local. El consistori destinarà un total de 350.000 euros a aquests ajuts. L'objectiu, segons informen en un comunicat, és ajudar les famílies de la població i, alhora, reactivar el comerç a Palafrugell després de setmanes de tancament durant la crisi sanitària per la covid-19.

L'ajut, de caràcter universal, consisteix en un import directe a totes les unitats familiars, les quals han d'estar empadronades a Palafrugell a data 31 de desembre de 2019. La previsió és que a finals de juliol les famílies rebin una carta informant de l'import adjudicat, que podran gastar a partir de l'1 de setembre i fins al 31 d'octubre d'enguany. En aquesta carta també rebran les indicacions per registrar-se a una aplicació on podran consultar l'import i el saldo restant. Les famílies no rebran els diners en efectiu. Per poder-los gastar, els veïns s'hauran d'identificar amb el seu NIF al comerç adherit, i aquest descomptarà directament l'import.

L'ajut s'adjudicarà de forma automàtica a totes les unitats familiars de Palafrugell i, per tant, no cal demanar-lo. Només han de fer una sol·licitud les persones que estiguin en situació d'atur, ERTO o pensió no contributiva, que ho hauran de comunicar a l'Ajuntament per poder rebre l'ajut corresponent. Aquesta tramitació es pot fer presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o per internet des de la seu electrònica del web de l'ajuntament.


Comentaris

envia el comentari