rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

La unitat canina dels Mossos d'Esquadra troba l'home desaparegut al Prat de Llobregat

L'home, de 70 anys, s'havia desorientat i ha estat trobat caminant per un polígon
L'home va desaparèixer el 29 de junya al Prat de Llobregat | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han informat, durant el matí d'aquest dilluns 2 de juliol, que Juan Pradal, l'home desaparegut el passat divendres 29 de juny al Prat de Llobregat, ha estat trobat sa i estalvi.

 

L'home, d'uns 70 anys, s'havia desorientat en altres ocasions i la família va alertar immediatament als Mossos d'Esquadra, que van compartir una fotografia a les xarxes socials per petició expressa dels familiars.

  

 

 

El mateix divendres es va activar el dispositiu de cerca per la zona del Prat de Llobregat, un dispositiu que s'ha allargat durant tot el cap de setmana. Finalment, l'home ha estat trobat en un polígon industrial del mateix municipi de residència, caminant per un voral.

Trobat sa i estalvi al mateix municipi

Tot i que l'home estava desorientat i deshidratat per la calor, no ha estat necessari el seu trasllat a l'hospital, i en aquests moments ja es troba amb els seus familiars. Des del primer moment els Mossos van descartar la possibilitat de suïcidi o fugida voluntària, i reiteren a CatalunyaDiari.cat que el Juan ja s'havia desorientat en altres ocasions, tot i que es descarta que pateixi Alzheimer o un altre tipus de malaltia mental.

 

La unitat canina, clau en la cerca

Machu, el gos que ha trobat l'home desaparegut. | Mossos d'Esquadra

 

La cerca ha estat tot un èxit gràcies a la intervenció de la unitat canina del cos policial, que ha seguit la pista de l'home de 70 anys fins a trobar-lo. En aquest sentit, els Mossos destaquen que ha estat el Machu l'encarregat d'olorar una peça de roba del desaparegut, seguir el rastre, i acotar la zona de cerca. El Machu és un pastor alemany de la unitat canina que ja ha rebut moltes felicitacions, tant dels seus companys com a les xarxes socials.