Troben el pesquer enfonsat per un mercant rus al Port de Barcelona

S'espera l'arribada d'un submarí per comprovar si els dos desapareguts van quedar atrapats a dins

El buc caçamines de l'Armada Sella procedent de València que compta amb un visor submarí de gran potència i l'embarcació Lluerna de la Generalitat han confirmat la posició del pesquer enfonsat aquest dilluns a Barcelona, a tres milles al sud de l'entrada del Port de Barcelona i a 160 metres de profunditat. El caçamines ha arribat a les 13.15 hores a la zona i després de confirmar la posició del pesquer usant la sonda, s'ha retirat a mitjan tarda, han informat a Europa Press des de Salvament Marítim. L'embarcació Lluerna d'inspecció pesquera de la Generalitat, que té un robot submergible i dues sondes acústiques, ha trobat indicis de la localització en detectar un objecte de 24 metres de longitud que podia coincidir amb el vaixell, ha informat la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret.

El Lluerna ha obtingut imatges submarines d'aquest objecte després de rastrejar una quadrícula de 1.000 metres per 1.500 de la zona entre el punt de col·lisió i el punt d'enfonsament del vaixell. Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, la localització ha estat possible gràcies als tècnics del departament de Geociències marines de la Universitat de Barcelona i les sondes acústiques del Lluerna. Tot i tenir-lo localitzat, no serà fins que arribin el buc de Salvament Marítim Clara Campoamor i el robot ROV Comanche (previsiblement la nit d'aquest dimarts) a Barcelona que es podrà accedir a l'embarcació enfonsada.

El Clara Campoamor va salpar aquest dilluns des de Cartagena i el robot ve en dos camions per carretera des de la Corunya, i després s'ha de procedir al procés d'instal·lació del ROV a bord, un procés que requereix entre 12 i 18 hores. El ROV Comanche està configurat per treballar fins a 1.000 metres de profunditat en unes condicions meteorològiques que no superin els 25 nusos de vent i un estat de la mar de força quatre en l'escala de Douglas. Disposa de set propulsors, quatre en el plànol horitzontal i tres de verticals, la càrrega útil arriba als 250 quilograms i compta amb tres càmeres (dues en suports motoritzats), un sònar de cerca amb un abast màxim de 300 metres, un sònar-altímetre amb un abast de 50 metres, un profundímetre i una balisa de centelleigs per a la seva localització en superfície.

En la cerca dels mariners desapareguts estan participant l'embarcació Guardamar Calíope de Salvament Marítim, un patruller de la Guàrdia Civil i l'helicòpter Helimer 205. També està a la zona l'embarcació de Creu Roja LS Mediterránea, que està previst que es retiri a la nit, mentre que les 11 embarcacions d'arrossegament de la Confraria de Pescadors de Barcelona que han participat en el rescat s'han retirat. La intervenció de tots aquests cossos d'emergència està sent coordinada per Capitania Marítima.


Comentaris

envia el comentari