Troben els cadàvers d'una parella que va desaparèixer al cantó de Valais l'any 1942

Marcelin i Francine Dumoulin van sortir a munyir les seves vaques i mai van tornar a casa

Marcelin i Francine Dumoulin van desaparèixer mentre sortien a munyir les seves vaques prop dels Alps suïssos. | Twitter

Marcelin i Francine Dumoulin, grangers i pares de set fills, van desaparèixer el 15 d'agost del 1942 quan van sortir a munyir les seves vaques a una pradera del cantó de Valais, al sud-oest de Suïssa. Des d'aquell mateix dia, no se'ls havia tornat a veure, fins ara. Els seus cadàvers han estat trobats en perfecte estat de conservació vestits amb la roba de la 2a Guerra Mundial. Marceline Udry-Dumoulin, la filla més jove de la parella desapareguda, ha assegurat en unes declaracions al diari 'Le Matin': «Hem passat les nostres vides buscant-los, sense parar. Pensàvem que algun dia podríem donar-los el funeral que es mereixien. Després de 75 anys d'espera, aquestes notícies m'han donat pau».

  

Quan van desaparèixer, Marcelin tenia 40 anys i era sabater, i Francine, de 37 anys, era mestra. «Era la primera vegada que la meva mare acompanyava el meu pare perquè sempre estava embarassada i el terreny no era segur», explica la filla. Tot i que després de la misteriosa desaparició els cinc fills, tres germans i dues germanes, van ser separats, mai van deixar de buscar-los. Vaig tenir sort de quedar-me amb la meva tieta. Vam romandre a la mateixa zona, però els germans ens vam convertir en estranys. La Policia del cantó de Valais ha informat aquest dimarts, 18 de juliol, a través d'un comunicat, que van descobrir dos cadàvers a la glacera de Tsanfleuron, a uns 2.615 metres d'altitud, i estan pendents d'autòpsia i anàlisis d'ADN. Tal com recull 'El País', un treballador del teleesquí Glacier 300 va trobar els cossos sense identificació de Marcelin i Francine Dumoulin, que durant 75 anys van romandre ocults en un forat al gel.

Els desapareguts portaven un llibre, una motxilla i un rellotge. «Els cossos estaven estesos un prop de l'altre. Eren un home i una dona i anaven vestits com a la 2a Guerra Mundial», explica Bernhard Tschannen, director de Glacier 3000 en unes declaracions al diari 'Tribune de Genève'. «Estaven perfectament conservats i les seves pertinences estaven intactes. Creiem que van caure per una esquerda i hi van romandre durant dècades fins que la glacera ha minvat i ha tornat els seus cadàvers», continua Tschannen. Els Dumolin són només una part de la llista de les 280 persones desaparegudes en els Alps o rius del cantó de Valais des del 1925, segons asseguren fonts policials. Bettina Schrag, cap forense, ha dit a la ràdio pública de Suïssa RTS que esperen «més descobriments d'aquest tipus».

Unes 280 persones han desaparegut en els Alps o rius del cantó de Valais des del 1925. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari