Troben amb vida els dos veïns de Sabadell perduts a la Cerdanya

Es tracta d'un home de 57 anys i una dona de 43, que es van desorientar dissabte passat mentre baixaven del Puigpedrós

Els equips de recerca buscaven els dos excursionistes des de dissabte passat
Els equips de recerca buscaven els dos excursionistes des de dissabte passat | Mossos d'Esquadra

Finalment, després d'hores de molta angoixa i un dur esforç per part dels equips de rescat, els dos excursionistes de Sabadell que es van perdre dissabte passat quan baixaven del Puigpedrós, a la comarca de la Cerdanya, han estat localitzats amb vida. 

En concret, els dos desapareguts es trobaven a la banda francesa de la Cerdanya, concretament a la zona de Malforat, on han estat trobats per un equip de la Gendarieria del país veí. Els dos han passat ja una primera revisió mèdica, després de dues nits en unes condicions climatològiques molt dures. Un d'ells presenta una hipotèrmia severa, i de fet ha estat traslladat amb helicòpter a l'Hospital de Puigcerdà, mentre que el segon està millor. 

Impressionant dispositiu de recerca

A primera hora d'aquest dilluns, els mateixos Bombers de la Generalitat han informat que es reprenia la recerca dels desapareguts, després que ahir a última hora de la tarda s'hagi suspès. En total, han treballat en la recerca quatre dotacions dels Bombers i un helicòpter, tres patrulles de seguretat ciutadana i tres de muntanya dels Mossos d'Esquadra, a més de tres efectius dels Agents Rurals i un helicòpter de la Gendarmeria, encarregat de sobrevolar la zona francesa de la Cerdanya. 

Imatge dels GRAE duent a terme les tasques de recerca
Imatge dels GRAE duent a terme les tasques de recerca | Bombers de la Generalitat

 

Van ser advertits que la situació meteorològica no era bona

Recordem que els dos excursionistes, un home de 57 anys i una dona de 43, els dos de Sabadell, van avisar ells mateixos el passat dissabte per telèfon que la densa boira els havia desorientat mentre baixaven cap al refugi de Malniu. De fet, segons han assegurat els responsables del refugi, els dos van ser advertits de la perillosa situació meteorològica a la zona, tenint en compte que feia vent, nevava i hi havia boira. 

A través d'un missatge publicat a les xarxes socials, els Mossos d'Esquadra han volgut agrair a tots els integrants dels equips de recerca la seva feina «en condicions meteorològiques molt adverses».


Comentaris

envia el comentari