Retornen la majoria dels instruments que van robar a una escola de música de l'Anoia

El robatori va posar en perill la possibilitat que els alumnes realitzessin un concert a final de curs

Els Mossos d'Esquadra han pogut recuperar la majoria dels instruments robats
Els Mossos d'Esquadra han pogut recuperar la majoria dels instruments robats | Cedida

Els alumnes de l’aula de música de Santa Margaria de Montbui, a l'Anoiasón més a prop de tornar a celebrar el concert de final de curs que organitzen cada any. Aquest dilluns han aparegut a l’escola bressol Santa Anna setze violins i quatre violes que algú va robar la setmana passada de l’Escola García Lorca, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra.

Ara per ara, faltaria un altre violí – a la denúncia en constaven disset- i una guitarra, a més de material informàtic com diversos ordinadors, tauletes i diners. La policia catalana, en col·laboració amb la Policia Local de Montbui, encara continua investigant els fets així com la possible autoria d'aquests.

El robatori feia perillar el concert de final de curs

Els impulsors de l’Aula d’Orquestra, un projecte social que va néixer fa 6 anys, van denunciar els fets dijous a la tarda a través de les xarxes socials, alertant que probablement els nens i nenes es quedarien sense concert de final de curs. En poques hores, les mostres de suport es van multiplicar i una allau de persones i empreses es van mostrar disposades a sufragar els instruments. 

  

Des de l’Ajuntament de Montbui, en un comunicat, han lamentat els fets i han agraït l’«onada» de solidaritat ciutadana que ha generat la notícia «i que, probablement, hagi portat al penediment dels responsables del robatori». 

L'Ajuntament es va oferir a reposar el material

Davant d'aquest robatori, els professors de l'Aula Orquestra van demanar col·laboració a través de les xarxes socials per obtenir ajudar i així recuperar els instruments i poder celebrar el concert de fi de curs. La causa va rebre nombroses mostres de suport i donacions. A més, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va manifestar la seva disposició per reposar el material sostret.


Comentaris

envia el comentari