Guàrdia Civil

Troben més de 31 kg de marihuana en dos autobusos a l'Alt Empordà

La Guàrdia Civil també va detenir, a l'altura de la Jonquera, un ciutadà romanès per tinença il·lícita d'armes, en localitzar una pistola i munició al seu cotxe i no disposar de llicència

La Guàrdia Civil va localitzar a la Jonquera, a la comarca de l'Alt Empordà, els dies 20 i 21 de març 31,5 kg de marihuana en dos autobusos que es dirigien a Itàlia. Agents de la secció fiscal del cos van trobar primer 4,9 kg de la droga amagada en dues maletes d'un vehicle de la línia regular entre Barcelona i Venècia i van detenir un ciutadà italià.

L'endemà, una patrulla va identificar un ciutadà romanès que viatjava en un altre autobús i que duia en una bossa 26,6 kg de marihuana envasada al buit. Els agents el van detenir per un presumpte delicte contra la salut pública. D'altra banda, el 18 de març, efectius del cos van comissar una pistola amb silenciador i diversa munició en un cotxe.

La Guàrdia Civil va detenir un home de 42 anys

Els fets van passar pels volts de les quatre de la tarda quan una patrulla va identificar els ocupants d'un cotxe amb matrícula francesa que es dirigia al nord. Un cop identificats, els agents van inspeccionar el maleter i van descobrir un maletí on hi havia l'arma, una pistola de la marca Walther, munició i cartutxos de caça. A més, van trobar-hi dos jocs de matrícules franceses que no pertanyien a cap vehicle francès. 

El conductor va admetre que la pistola era seva però que no tenia cap mena de llicència ni documentació que emparés la legalitat de l'arma. Per tot plegat, van detenir l'home, de 42 anys, per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes

La Guàrdia Civil va localitzar centenars de productes de cosmètica a la duana de la Seu d'Urgell
La Guàrdia Civil va localitzar centenars de productes de cosmètica a la duana de la Seu d'Urgell | Cedida

 

Enxampen un ciutadà xinès amb productes de cosmètica no declarats a la frontera amb Andorra

No es tracta de l'única troballa de la Guàrdia Civil. Recentment, després de realitzar un control fiscal rutinari, agents del cos policial van intervenir a la duana de la Farga de Moles, a la comarca de l'Alt Urgell, centenars de productes cosmètics i perfums, tots ells de marques conegudes i valorats en més de 23.000 euros. El propietari, un ciutadà xinès de 38 anys, va ser denunciat per un presumpte delicte de contraban.