Troben un menor fugit d'un centre de menors de Cadis a Vilanova i la Geltrú

El jove de 17 anys i procedent de la zona del Magrib va arribar a l’estat espanyol amagat sota els baixos d’un camió
Imatge d'arxiu d'un camió
Imatge d'arxiu d'un camió.   | CatalunyaDiari.cat

La Policia de Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf, ha localitzat un jove de 17 anys i procedent de la zona del Magrib que s’havia escapat d’un centre d’internament de menors de la Línea de la Concepción, a Cadis (Andalusia), on estava ingressat des que va arribar a l’estat espanyol amagat sota els baixos d’un camió.

 

Els agents van trobar el jove el passat dijous 5 d’abril, després que un veí de la zona donés l’avís en veure el noi deambulant prop d’un centre escolar en horari lectiu. La Policia Local va avisar els Mossos d’Esquadra, els quals es van fer càrrec del cas.

No obstant això, i com que el jove no havia comès cap delicte —tot i que va entrar a l’estat espanyol de forma il·legal—, va ser derivat a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que s’ha encarregat d’oferir-li assistència i allotjament. Per aquest motiu, i en tractar-se d’un menor, el jove no ha estat derivat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

 

 

Troben immigrants a diferents camions de l'Alt Empordà i el Gironès

I és que no són pocs els que es veuen obligats a passar la frontera ficant en perill la seva vida. El passat mes de febrer un camioner localitzava un total de set immigrants a l’interior d'un vehicle a La Jonquera, a l’Alt Empordà.

 

Tanmateix, un altre transportista va trobar vuit immigrants a la caixa del seu camió quan anava a descarregar al polígon industrial de Celrà, al Gironès.  A Garrigàs, a l’Alt Empordà, un altre camió procedent d'Itàlia i que portava matalassos a València va parar a l'àrea de servei perquè va sentir sorolls al remolc. A dins, hi va trobar quatre tunisians.

 

Finalment, a Figueres, un altre camioner va trobar un total de 15 immigrants. En passar la frontera de La Jonquera cap a les 14.30 hores, el transportista va sentir un soroll a la caixa del camió. Al peatge de l'autopista AP-7 a Figueres va aprofitar que és el punt de tràfic dels Mossos d'Esquadra per parar i alertar els agents. Aquests van obrir la caixa i van localitzar els immigrants.

 

Tots ells es trobaven en bon estat de salut i van explicar a la policia que havien pagat un mínim de 20 euros a una persona perquè els digués a quin camió pujar. Després de prendre'ls declaració, els Mossos els van traslladar a la comissaria de La Jonquera de la Policia Nacional, que té les competències en estrangeria, i aquest mateix dia van ser retornats a França pel conveni de readmissió d'immigrants indocumentats.Comentaris

envia el comentari