Pla obert de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat

Troben mort un excursionista desaparegut a Osona des del passat divendres

Va sortir a fer una travessa pels voltants del castell de Rupit i s'ha trobat el seu cos en una zona de difícil accés

Els cossos d'emergència han localitzat aquest diumenge el cos sense vida d'una persona que estava desapareguda des de divendres al vespre a la població de Rupit i Pruit, segons han informat els Bombers de la Generalitat en un comunicat. Es tracta d’un home, de 42 anys, que va sortir a fer una travessa als voltants del castell de Rupit. Tan sols s’havia localitzat el seu vehicle estacionat al casc antic del municipi.

L'home va sortir a fer una travessa pels voltants del castell de Rupit i no va tornar. En aquest sentit, s'havia localitzat el seu vehicle estacionat al nucli antic del municipi. Les tasques, coordinades pels Bombers, es van iniciar ràpidament i durant la jornada de dissabte es van establir diferents sectors de recerca, sense cap resultat.

Un important desplegament

Aquest matí, amb la llum del dia, s’ha reiniciat la recerca, extensiva, entre Rupit i Tavertet amb un total de 13 dotacions: des de l’aire, amb l’helicòpter i efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) per revisar les cingleres. Per terra s’han format diferents grups de treball mixtes, coordinats per Bombers, que han establert sectors de recerca.

Així, les dues unitats canines del Grup Caní de Recerca dels Bombers, amb un gos de venteig i un de rastreig, tenien previst revisar la part de baix de les cingleres, i a la part de dalt, es tornaven a revisar pistes i camins. Finalment un dels grups mixtes de treball ha localitzat el cos sense vida en un corriol a baix d’una cinglera, a l’est del Salt de Sallent, en un lloc de difícil accés.

Immediatament fins allí s’hi ha desplaçat l’helicòpter amb els efectius dels GRAE que han accedit fins al cadàver. Posteriorment s’han iniciat els procediments policials per part dels Mossos d’Esquadra que hi han desplaçat la l’helicòpter i la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) i policia judicial per aixecar l’atestat de l’accident i realitzar l’extracció del cos de manera conjunta i amb el suport de Bombers.

Continua la recerca d’un home de 78 anys al Solsonès

D'altra banda, es manté el dispositiu de recerca d’un home, que dijous passat, es va perdre per la zona del santuari de la Mare de Déu del Llord. Aquest diumenge, l’helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE revisen cingles i barrancs des de l’altiplà del santuari de la Mare de Déu de Llord, així com el perímetre del pantà. També es revisen pistes i camins a la zona inferior del barranc.

A més, també es tornaran a revisar les zones del Pla de Sallord, el Camí de Torroella, el Camí de Sant Jaume i la zona de La Mola. En el dispositiu de recerca hi treballen Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE, efectius del GROS amb la Unitat de Comandament, i personal EPAF. A més, també hi ha desplaçats efectius dels Mossos d’Esquadra, de les ADF i persones voluntàries.