Troben morta a la germana de Máxima d'Holanda

Inés Zorreguieta s'hauria suïcidat al seu pis de Buenos Aires

La reina Máxima de Holanda en una ceremonia
La reina Màxima d'Holanda en una cerimònia | CatalunyaDiari.cat

Inés Zorreguieta, germana de la reina Màxima d'Holanda, ha estat trobada morta a l'interior del pis a Buenos Aires, Argentina. «Confirmo que Inés Zorreguieta, germana de la reina Màxima d'Holanda, va morir dimecres a la nit. Es presumeix que es va tractar d'un suïcidi», anunciava un portaveu del govern holandès al diari 'La Nación'. Aquesta notícia ha suposat un cop molt dur per la monarca i els seus familiars, que estaven molt units a la jove de 33 anys.

Inés Zorreguieta ha sido hallada muerta en su domicilio de Buenos Aires
Inés Zorreguieta ha estat trobada morta al seu domicili de Buenos Aires | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i que encara no han transcendit molts detalls sobre el que ha passat, diversos mitjans apunten al fet que la germana de la reina d'Holanda patia problemes psiquiàtrics i depressió i, per això, suposadament s'hauria suïcidat.

El seu cadàver va ser al seu domicili del carrer Rio de Janeiro de Buenos Aires, al barri d'Almagro. Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar diverses dotacions dels serveis sanitaris, que no van poder fer res per salvar-li la vida. Ara, la policia ha obert una investigació per esclarir el que ha passat. A causa d'aquesta tragèdia, la reina Màxima ha cancel·lat els compromisos que tenia previstos en la seva agenda per als pròxims dies.

Dues germanes molt unides

Máxima estava molt unida a la seva germana Inés, a qui li va arribar a proposar que anés a viure a Holanda quan es va casar amb el rei Guillem Alexandre, tot i que ella ho va refusar. Quan va néixer la seva tercera filla, la princesa Ariane, Inés es va convertir en la seva padrina.

Els darrers anys, tota la família Zorreguieta havia estat molt pendent d'Inés, ja que havia patit una sèrie de trastorns alimentaris i depressió. Tot i això, la jove sempre havia intentat mantenir una vida normal i va arribar a estudiar Psicologia a la Universitat de Belgrano, el 2010.

Inés Zorreguieta junto a su madre, María del Carmen Cerruti
Inés Zorreguieta al costat de la seva mare, María del Carmen Cerruti | CatalunyaDiari.cat
 

Ingressada pels seus problemes psicològics

No obstant això, l'any 2012 va haver de ser ingressada a una clínica de Buenos Aires per superar els seus problemes psicològics, encara que des de la monarquia es va guardar silenci i evitar que aquest assumpte veiés la llum.

Des d'aleshores, els viatges de Máxima al seu país natal van ser cada vegada més freqüents. A més dels problemes de la seva germana, el seu pare patia una variant de limfoma no Hodgkin pel qual va acabar morint l'any 2017.

Una situació molt similar a la de la reina Letícia

Aquesta tràgica notícia ha fet recordar un dels episodis més durs de la vida de la reina Letícia, quan va perdre a la seva germana Érika en 2007. Com Inés, la germana de la monarca es va suïcidar, en aquest cas amb una ingesta massiva de pastilles.

«Moltes gràcies a totes les persones que s'han sentit entristides per la mort de la meva germana petita», declarava l'aleshores princesa d'Astúries entre llàgrimes als mitjans després de la incineració del cos d'Érika. Ara és Máxima, estreta amiga de Letícia, qui ha hagut de passar pel tràngol d'haver d'acomiadar-se d'una persona estimada de manera sobtada.

La reina Letizia y el rey Felipe en el funeral de Erika Ortiz
La reina Letizia i el rei Felip al funeral d'Erika Ortiz | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari