Cordó policial de la Guàrdia Civil en un carrer

Troben morta en un traster una noia de 17 anys: portava hores desapareguda

Han detingut un jove de 19 anys com a presumpte implicat en la mort

Avui a la matinada, una noia de només 17 anys ha estat trobada sense vida al traster d'una casa de la localitat de Totana, a Múrcia. Sembla que ja s'ha produït una detenció pel cas, d'un noi de 19 anys i de nacionalitat espanyola.

I és que, segons fonts de la Guàrdia Civil, es podria tractar d'un crim masclista. De moment no s'ha confirmat, però sí que se sap que el succés està sent investigat com a cas de violència de gènere.

És cert que s'ha dit que no hi havia denúncies prèvies, però sembla que hi ha indicis que fan pensar que el detingut va assassinar la jove.

Feia 24 hores que estava desapareguda

Ara per ara, no hi ha gaires més dades sobre el cas. La família havia denunciat la desaparició de la noia el dia abans, és a dir ahir, dimarts 8 de febrer. Pel que sembla, no van saber res d'ella en tot el dia, cosa que no era gens normal, i van decidir denunciar la desaparició a la policia.

Així ho van fer, i, al cap d'unes hores, l'han trobat morta al traster d'un habitatge, concretament del domicili del detingut. Ha sigut al voltant de les 3 de la matinada d'aquest dimecres.

Pla de detall de la Guàrdia Civil
Uns agents de la Guàrdia Civil van trobar el cadàver al traster del domicili del noi | Guàrdia Civil

A partir d'aquí, s'han fet les investigacions preliminars i s'ha detingut el noi com a sospitós del crim. A les 8 del matí s'ha procedit a l'aixecament del cadàver, en presència de l'autoritat judicial corresponent.

El detingut podria ser el seu nòvio

De moment no s'ha donat més informació sobre el cas. Se sap que el noi en qüestió, de 19 anys, ha sigut detingut, però no s'ha confirmat quina relació tenia amb la víctima. No obstant això, alguns mitjans apunten que podria ser la seva parella.

Sí que s'ha confirmat que el succés s'està investigant com un cas de violència de gènere, i per això es pressuposa que la mort de la noia ha estat violenta i a mans del jove detingut.

Ara caldrà esperar que avanci la investigació per a poder saber més detalls sobre la causa de la mort de la noia i sobre com van ocórrer els fets, entre altres coses.

Si es confirma que és un crim masclista, aquesta noia serà la tercera menor d'edat morta a Espanya per violència de gènere des que som al 2022, segons les últimes dades que ha donat el Ministeri de Sanitat.