Fotomuntatge del lloc del crim i agents de la Policia Nacional

Troben morts un home i una dona junts: ja saben què va passar

La dona, assassinada a Dos Hermanas (Sevilla), seria la víctima 22 de la violència de gènere a Espanya aquest any

El carrer Fornet Domínguez de Dos Hermanas (Sevilla) s'ha convertit en l'escenari d'un nou crim de violència masclista. Aquest dimecres, dia 29, al matí hi van aparèixer els cadàvers en descomposició d'un home i d'una dona. Pel que sembla, ell l'havia matat i després s'havia suïcidat.

El cas el van destapar uns veïns que feia dies que notaven olor de podrit. Feia dies que no veien els llogaters del número 4 d'aquest carrer, i precisament d'allà venia la mala olor. Els pitjors presagis es van complir quan una patrulla de policies i bombers van entrar i van trobar aquest escenari tan macabre.

Els cossos d'un home i d'una dona en estat de descomposició eren enmig d'un mar d'escombraries. Si es confirma, la dona, de 53 anys, és la víctima número 22 de la violència de gènere a Espanya aquest any i la segona dona assassinada a Sevilla en qüestió de poques setmanes.

Un panorama dantesc que trigaran a oblidar

Dimecres a primera hora, el 091 va rebre una trucada d'emergència que va permetre destapar un crim a Dos Hermanas. Agents de la Policia Nacional i bombers van arribar a l'habitatge cap a les nou del matí. I el que hi van trobar és un panorama dantesc que trigaran a oblidar.

Porta amb cordó policial
Imatge de la porta de l'habitatge amb cordó policial | Arxiu

L'interior de la casa, d'una sola planta, era ple d'escombraries i trastos acumulats amb un desordre absolut. Els agents van avançar com van poder fins al dormitori principal. A terra hi havia una dona despullada, totalment inflada pels gasos i amb evidents signes de violència.

Al llit jeia mort un home, sense signes externs de violència i amb una espuma blanquinosa que li sortia de la boca. Això podria indicar que l'home va patir una sobredosi per ingesta de fàrmacs o drogues. Tant això com la causa de la mort de la dona ho haurà de confirmar l'autòpsia.

Els van veure per última vegada divendres passat

El cos de la dona presentava diverses ferides d'arma blanca, tant al tòrax com a l'esquena. Al terra de l'habitació hi havia una gran quantitat de sang i diversos objectes, com una sabatilla, una ampolla d'aigua, una cassola i un ventilador. També hi van trobar una manta i un coixí tacat de sang.

Al costat del cos de l'home van trobar metadona i altres substàncies, i han confirmat que tant ell com ella eren toxicòmans. Malvivien demanant pel carrer i vivien d'okupes en un ambient de brutícia, crits i baralles contínues. Eren assidus de Càritas, i divendres passat va ser l'últim dia que se'ls va veure.

Tenint en compte el grau de descomposició, els cadàvers podrien haver estat almenys quatre dies a l'interior de l'habitatge. El sostre estava foradat, cosa que permetia que a l'habitació hi entrés aire, que podria haver accelerat el procés de putrefacció. Després d'analitzar els cossos i l'escenari, la policia ha establert una hipòtesi.

La hipòtesi principal de la policia

Creuen que l'home va matar la dona a punyalades i que després es va suïcidar amb pastilles. Les portes i les finestres estaven tancades i ningú les havia forçat, així que és poc probable que algú més entrés a l'habitatge. Tot apunta a una discussió amb final tràgic, un crim de violència de gènere.

La comitiva judicial es va traslladar al lloc del crim i va ordenar l'aixecament dels cossos per traslladar-los a l'anatòmic forense. Hi van intervenir agents de la policia científica i de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), el grup que ha resolt tots els homicidis ocorreguts a Dos Hermanas.

Els agents entraven i sortien abillats amb mascaretes (alguns fins i tot en portaven dues) per suportar la mala olor. Van intervenir un ganivet, que podria ser l'arma del crim, i van demanar diverses proves abans de precintar la casa. El cas ara es troba en mans del jutjat d'instrucció.

Antecedents per violència de gènere

La dona morta tenia 53 anys, aproximadament la mateixa que l'home, i tots dos tenien antecedents policials. La víctima va estar registrada com a cas actiu en el sistema de protecció VioGen entre el 2011 i el 2012. Des d'aleshores, va estar inactiu per una sentència absolutòria.

Un cotxe i un agent de la Policia Nacional
La policia ha establert una hipòtesi del succés | Cedida

El Ministeri d'Igualtat ha comunicat que han demanat més informació per confirmar si es tracta d'un crim masclista. Seria el segon en molt poc temps a la ciutat de Sevilla, on la setmana passada van trobar el cadàver d'una dona que havia estat assassinada a l'abril i amagada en uns canyars.

En tots dos casos, les autoritats competents estan investigant si es van complir els protocols de protecció. El primer sembla que estava actiu, però era de baixa intensitat, i aquest altre sembla que estava inactiu. Les víctimes de violència masclista tenen a disposició el telèfon 016.