Els Mossos d’Esquadra davant el pis on van matar un paleta a Puigcerdà (04-02-2020)

Troben la noia de 15 anys que havia desaparegut a la Selva

Feia més de 24 hores que la seva família no en sabia res

Després de més de 24 hores d'angoixa a les comarques gironines, aquest dimecres 26 de febrer, a darrera hora del vespre, va aparèixer la menor de 15 anys de Riudarenes, a la comarca de  la Selva, que es trobava desapareguda. Desiree Collado ja es troba al seu domicili sana i estàlvia, segons ha comunicat la família, des de les nou de la nit d'aquest dimecres, aproximadament.

Totes les alarmes havien saltat el passat dimarts, 25 de febrer, quan la  jove de 15 anys i amb una alçada d'1,62 metres, aproximadament, havia estat vista per darrera vegada pujant a un cotxe de color groc amb dos individus a dins, aproximadament a dos quarts de quatre de la tarda. La noia no va tornar a casa aquella nit i tampoc no responia les trucades de mòbil ni els missatges dels seus familiars i amics. Després d'un dimecres d'angoixa creixent a Can Fornaca, la urbanització de Riudarenes on viu la noia, va acabar apareixent de nou.

Els delictes, en augment a Girona

La preocupació de la família, doncs, ha acabat quedant, afortunadament, en res. El patiment, però, és comprensible i més després que recentment s'hagi sabut que la delinqüència va en augment a les comarques gironines: el 2019 van augmentar un 4,5% els delictes. Segons l'estadística que periòdicament publica el Ministeri de l'Interior, durant el 2019 se n'han registrat fins a 45.242 arreu de la demarcació.

D'aquest balanç, que recull dades de tots els cossos policials, en destaquen sobretot dues tipologies. Una són els robatoris amb força a habitatges i establiments, que pugen un 5,5% i tanquen l'any amb 4.879 casos. Aquí s'hi inclouen, per exemple, els robatoris comesos per bandes especialitzades, que arribaven a emboscar-se per evitar que se les detectés. A més dels robatoris també pugen els delictes sexuals. En aquest cas, fins a un 17,9%. Al llarg del 2019, se n'han registrat 258. I en 52 d'aquests casos, les víctimes van patir una violació.

També et pot interessar...