rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Troben Patricia Aguilar captada per una secta a Perú i amb un bebè d’un mes

La noia, que va desaparèixer al gener del 2017, es trobava a 600 quilòmetres de Lima
Patricia Aguilar, captada per una secta a Perú. | Interviú
 

 

Patricia Aguilar, una noia d’Elx que havia desaparegut a principis de l’any 2017, ha estat trobada a 600 quilòmetres de Lima amb un bebè de poc més d’un mes de vida. La seva família va tenir clar des del primer moment que havia estat captada per una secta, i sembla que finalment les seves sospites s’han acabat fent realitat.

 

Ara, per sort, han aconseguit rescatar-la, i també que les autoritats peruanes detinguin el líder del grup, que rebia el nom de Félix Steven Manrique, i tenia captades moltes més noies en unes condicions infrahumanes. 

Patricia havia estat captada per una coneguda secta gnòstica

Els pares de la jove van tenir molt clar què era el que havia passat amb la seva filla. I és que la perillositat de la ‘Gnosis’ és coneguda a tots els racons del planeta, i se sap que la secta es dedica a captar noies de diversos punts del món.

 

Per aquest motiu Alberto Aguilar, fart d’esperar uns resultats que no arribaven mai, va decidir actuar pel seu propi compte i desplaçar-se fins a Perú per segona vegada, per tal de continuar ell mateix amb les investigacions.

 

Si no arriba a ser per la tossuderia de la família, que mai s’ha donat per vençuda i ha fet tot allò que ha estat a les seves mans per trobar i alliberar la seva filla, potser avui dia seguirien cercant a Patricia. Però tal com relata l’advocada de ‘SOS Desaparecidos’, «s’ha disposat un dispositiu policial que ha aconseguit trobar Patrícia i detenir a Félix Steven Manrique».

 

La lletrada també ha explicat que actualment, el líder de la secta tenia a totes les noies en una zona de la selva molt relacionada amb  «narcotraficants», i que tan sols els hi oferia una olla de menjar a la setmana. En la mateixa línia, ha destacat la importància de «demostrar la perillositat a la qual es troben exposades aquestes dones amb ell, per tal que no torni a ser posat en llibertat». 

El bebè podria ser el principal problema a l’hora de tornar

Així doncs, un cop han pogut trobar i alliberar la seva filla, els pares de Patrícia Aguilar moren de ganes de tornar a Espanya i poder gaudir de la presència i companyia de la seva filla. Però potser es topen amb un contratemps a l’hora de tramitar la sortida: «Patrícia es troba a Perú sense papers, i té un bebè que és peruà i que pot esdevenir l'obstacle més gran en el moment d’aconseguir aquest objectiu», ha confessat l’advocada de l’organització ‘SOS Desaparecidos’.

 

La història, afortunadament, ha acabat bé aquesta vegada. I és que, tal com han fet públic, Félix Steven Manrique tenia coneixement de l’operatiu de cerca que estava intentant localitzar-lo, fet que va augmentar les pressions en el moment d’actuar, ja que  «sospitàvem que podia tenir preparada una fugida del lloc immediata».