Troben un pèl del petit Julen al pou de Totalán, a Màlaga

El pèl correspon al menut segons corroboren les proves d'ADN

Imatge del pou un s'han trobat restes d'ADN del petit
Imatge del pou on s'han trobat restes d'ADN del petit | CatalunyaDiari.cat

Esperançadora troballa sobre el petit Julen. Els investigadors del pou de Màlaga on hi ha atrapat el petit confirmen que hi han trobat un pèl i que, a més a més, correspon al menut segons corroboren les proves d'ADN. Ho ha confirmat a la cadena SER el delegat del Govern a Andalusia.

En aquests moments el que més preocupa és que el petit ja duu tres dies desaparegut i que si es troba a l’interior del pou és un espia molt reduït, que tot i tenir una temperatura constant de 20 graus, acumula molta humitat i podria patir falta d’oxigen.

El pou no tenia permisos ni estava precintat

La Junta d'Andalusia assenyala que el pou no disposava de permisos perquè no complia els requisits exigits per la normativa. De fet, ni a l'àrea de Mines ni a l'àrea d'Aigües de l'Administració existeix constància de cap perforació destinada a buscar aigües subterrànies.

Per excavar un pou d'aquestes característiques cal explorar primer si hi ha una bossa d'aigua subterrània i, per fer-ho, és necessari complir amb una sèrie de tràmits i comunicacions amb l'Administració. A més, segons 'España Diario', s'ha de presentar un projecte tècnic elaborat per un especialista de mines subterrànies o un especialista de mines sobre sondatge.

El govern andalús no té constància de cap sol·licitud per sondar a la zona on va precipitar-se Julen. En aquest sentit, Fernando Ferragut, responsable de la Subdirecció de Gestió de Domini Público Hidràulic y de Qualitat de las Aguas, insisteix també a no tenir cap informació legal referent al pou. A més, Ferragut afirma que qualsevol sondatge hauria d'estar precintat i senyalitzat amb qualsevol sistema que en garanteixi l'absoluta seguretat. 

La Guàrdia Civil no creu que Julen estigui dins del pou | Cedida

 

La Guàrdia Civil dubta sobre si el petit Julen està al pou de Màlaga

Fins fa poc, la Guàrdia Civil dubtava si el nen es trobava realment a l’interior del pou. Tant els pares com els familiars de Julen han assegurat des de l'inici que el van veure caure pel pou. No obstant això, 'España Diario' ha avançat que la Guàrdia Civil ha començat a pensar en diferents hipòtesis, fins i tot en les que semblaven completament descartades, perquè no hi ha resultats positius després de les primeres accions que han durat tantes hores.


Comentaris

envia el comentari