Troben pistes sobre la ubicació de l'arma del crim de Susqueda al fons del pantà

La unitat subaquàtica dels Mossos es tornarà a submergir per buscar la carabina i la motxilla de la Paula

Després de recuperar els cossos, la policica necessitava saber on es va produir el crim
Els Mossos d'Esquadra investigant al pantà de Susqueda   | EFE

L'empresa Falcon High Tech, especialitzada en rastrejos en el camp de la geofísica d'alta tecnologia, va ajudar els Mossos d'Esquadra el passat 3 d'abril a rastrejar el pantà de Susqueda a la recerca de l'arma amb la qual Jordi Magentí hauria matat a la parella del Maresme. I el resultat va ser tot un èxit.

Per a la recerca, es van utilitzar diverses embarcacions de la Unitat Aquàtica dels Mossos que van arrossegar un gradiòmetre de protons, un objecte llençat per una corda des de la barca, que es va desplaçar a uns 25 metres de profunditat per tal de detectar possibles anomalies electromagnètiques.

Abans de submergir-lo, el van calibrar amb la càrrega magnètica d'una motxilla similar a la que portava la Paula quan va ser assassinada i també de la carabina amb la qual suposadament Magentí hauria comès el crim.

Ja sota l'aigua, amb la dificultat d'haver quedat enganxat diverses vegades, va intentar detectar objectes que tinguessin la mateixa senyal magnètica, i quan ho va fer va enviar un senyal a un processador situat a la barca que va marcar diversos punts on es podrien trobar l'arma i la motxilla.

Els bussos dels Mossos rastrejaran el fons del pantà

Un cop descoberts els diferents punts on hi ha anomalies electromagnètiques, l'empresa ha elaborat un informe que ja ha estat enviat als Mossos d'Esquadra. Ara, els bussos de la policia catalana s'hauran de tornar a submergir al pantà de Susqueda per trobar els objectes.

Es tracta «d'uns treballs de dificultat extrema perquè hi ha grans quantitats de fang que donen una visibilitat gairebé nul·la o de 10 centímetres, cosa que els obligarà a anar palpant, amb moltes roques, arbres i silurs de fins a 100 quilos», explica Luis Avial, president de Falcon High Tech.

Trobar els objectes pot ser la clau de la investigació

Que els investigadors localitzin els objectes al fons del pantà pot ser clau per esclarir com es va dur a terme el crim. Si els Mossos poden recuperar els terminals mòbils de les víctimes, es podria determinar el lloc exacte en el qual van estacionar l'Opel Zafira de Paula el dia dels fets, i saber per on van baixar fins a l'aigua, si per la zona de la Rierica o a la platja de davant, de molt més fàcil accés.


Comentaris

envia el comentari