Troben un pou il·legal sense seguretat a Girona

El propietari de la parcel·la ha estat denunciat per tenir-lo destapat i sense seguretat

El Seprona va localitzar el pou il·legal en una finca situada en un paratge de la Serra, a Girona | EFE

El Servei de Protecció de la Naturalesa de Figueres (Seprona) va descobrir el dissabte, mentre feia un servei al municipi, un pou il·legal que, a més, no disposava de cap element de seguretat que n'indiqués la seva existència o el tapés. El pou està situat a una parcel·la en un paratge de la Serra del municipi de Masarac (Girona). En veure'l, la Guàrdia Civil, va sospitar que es podia tractar d'un pou antic incontrolat creat per captar aigües subterrànies.

 

El pou estava completament destapat

Un cop es van apropar al pou van poder comprovar que aquest estava completament destapat i que no tenia cap element que pogués evitar que una persona o un animal caigués allà dins, com ha passat recentment amb el petit Julen a Màlaga. Davant d'aquesta situació, els agents van optar per delimitar ells mateixos el pou amb una cinta per tal d'advertir de la seva existència.

pou girona
Imatge del perillós pou descobert a Girona | Guàrdia Civil

Segons ha explicat en un comunicat la Guàrdia Civil, es va obrir una investigació per tal de saber qui era el propietari de la finca. Els agents van comprovar que es tracta d’un veí de Figueres. Un cop identificat, la policia li ha requerit que acrediti que no es tracta d’un pou il·legal i que per tant, posseeix una autorització administrativa de l’Agència Catalana de l’Aigua, del departament de mines.

 

El propietari va rebre la finca en herència

El veí però, ha assegurat que desconeix de si es tracta d’un pou legal perquè va rebre la finca en herència i per tant no disposa dels papers demanats. Tot i això, el propietari ha assegurat que ho solucionaria tot. Per tot això, el veí de Figueres ha estat denunciat al departament d’Empresa, en concret a l’àrea de Mines i també a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per una suposada infracció al Reial Decret Legislatiu 1/2001 de la Llei d’Aigües que regula l’obertura de pous per extracció d’aigües subterrànies.

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha explicat que l’Alcalde de la localitat crearà un Ban Municipal perquè tots els veïns estiguin informats de l’obligació de senyalitzar i tapar adequadament els pous.


Comentaris

envia el comentari