ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Troben una samarreta blanca a la zona on va desaparèixer Gabriel

Gabriel Cruz va desaparèixer el passat dimarts 27 de febrer

Voluntarios durante la búsqueda de Gabriel Cruz
Imatge d'alguns dels voluntaris en la recerca de Gabriel. | EFE

La Guàrdia Civil està analitzant una samarreta interior blanca que s'ha trobat a la zona on va desaparèixer Gabriel Cruz dimarts passat. Segons ha confirmat '20 minutos', el pare del petit ha sigut qui ha localitzat la peça i l'ha identificada com una samarreta del petit. Actualment, agents de l'Institut Armant es troben analitzant la peça per identificar possibles restes i determinar si pertany al nen desaparegut.

Un canvi en l'estratègia de recerca 

La troballa que ha tingut lloc aquesta tarda ha arribat després que el delegat del govern espanyol a Almeria informés els mitjans que s'havia decidit fer una sèrie de canvis en l'estratègia de recerca del petit, ja que fins al moment no s'havien obtingut resultats «satisfactoris». 

Tal com va assenyalar, a partir d'ara es passaria «d'una cerca massiva a una molt més selectiva, en funció d'indicadors de la recerca, amb personal especialitzat». En aquest sentit, es va ampliar el radi de cerca cap a les zones costaneres i l'equip de cerca es va veure reforçat amb la portada d'agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques i del GREIM de la Guàrdia Civil, entre altres.

Tanmateix, i durant aquesta tarda de dissabte, la Guàrdia Civil ha centrat la recerca del menor en una rambla pròxima al poble de Las Negras, situat a quatre quilòmetres de l'últim lloc en què va ser vist per última vegada. Així doncs, i des de les 16.30 hores, diversos helicòpters han iniciat labors de rastreig en aquesta zona.

El detingut no té relació amb la desaparició

D'altra banda, els pares de Gabriel Cruz també van declarar que l'home que ha estat detingut per infringir una ordre d'allunyament pel que fa a la mare del menor no té relació amb la desaparició del nen.

Així ho ha assegurat Ángel Cruz, pare de Gabriel, en una roda de premsa durant la qual ha explicat que el detingut «no té cap relació amb la desaparició del nostre fill» i ha subratllat que la seva detenció es deu a «els continus trencaments de les mesures interposades pels seus comportaments d'assetjament cap a Patricia». 

Per la seva banda, la mare de Gabriel ha recalcat que, efectivament, l'home està a la presó «per un assumpte d'assetjament cap a la meva persona, durant gairebé dos anys, en els quals m'he sentit molt assetjada i amb por», destacant que no està detingut per tenir res a veure amb el petit. «Aquesta via queda totalment descartada», va sentenciar.


Comentaris

envia el comentari