Troben set pous il·legals sense mesures de seguretat a l'Alt Empordà

La Guàrdia Civil els ha senyalitzat amb cinta i ha identificat els propietaris perquè solucionin el perill

Pou il·legal
Els agents de la Guàrdia Civil senyalitzen els pous amb cinta i avisen els propietaris perquè actuïn al respecte   | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha descobert set pous il·legals sense cap tipus de mesura de seguretat durant el mes de febrer en diversos municipis de la comarca de l'Alt Empordà, a Girona.

 

El 13 de febrer, el Servei de Protecció de la Naturalesa, Seprona, va rebre una denúncia d'un particular avisant que al paratge Els Tallats, al municipi de Sant Climent Sescebes, hi havia un pou de captació d'aigües subterrànies amb 50 centímetres de diàmetre arran de terra i sense elements de seguretat. Els agents de la Guàrdia Civil van senyalitzar el forat amb cinta i van revisar la zona, on van trobar dos pous més semblants sense mesures de seguretat, que també van ser senyalitzats. Però no serien els últims.

Tres dies després d'identificar els tres pous citats prèviament, el 16 de febrer, diversos agents de la mateixa unitat van descobrir quatre pous més en situacions semblants al municipi de Palau-saverdera, que també van procedir a senyalitzar com pertoca. En tots els casos s'han fet gestions per localitzar els seus propietaris perquè actuïn per fer la zona segura.

Quatre senglars morts dins una bassa de purins

Així mateix, l'endemà, es va localitzar una bassa de purins al Coll de Muntanya, a Masarac, també a l'Alt Empordà, amb quatre senglars morts, i es va constatar que hi havia un perímetre barrat amb una zona deteriorada, per la qual cosa es va contactar amb el propietari, que va acreditar que tenia tots els permisos en regla i va procedir a la seva reparació.

Justament a la mateixa localitat, a Masarac, es va localitzar a principis de mes un altre pou il·legal. En arribar a una parcel·la situada en el paratge de la Serra, agents de la Guàrdia Civil van observar el que semblava un pou antic de captació d'aigües subterrànies, sospitant que podria tractar-se d'un pou incontrolat. En apropar-s'hi van poder comprovar que estava destapat i no tenia cap element que pogués evitar una caiguda de persones o d'animals. Els agents van delimitar el pou amb una cinta per advertir de la seva presència.


Comentaris

envia el comentari