IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Troben una dent humana a la fossa del triple crim d'Alcàsser

La Guàrdia Civil investiga si el premolar pertany a una de les nenes assassinades

Tres guàrdies civils, el forense Francisco Etxeberría i un periodista, al costat de la fossa de paratge muntanyós de Tous | Cedida

Francisco Etxeberria, antropòleg forense, va trobar el passat 16 de febrer una dent premolar que podria pertànyer a una de les tres nenes d'Alcàsser. La dent es va descobrir mentre la televisió ETB 2 gravava un programa al costat de la fossa on Antonio Anglés i Miguel Ricart van enterrar els cadàvers de les menors, després de violar-les i assassinar-les en el paratge muntanyenc de Tous. La troballa la va posar en coneixement de la Guàrdia Civil aquest mateix dia, sense que ningú ho toqués, perquè els especialistes del laboratori de criminalística ho recollissin i ho fotografiessin.

Segons explica el forense a 'Las Provincias', «la troballa va ser casual. Estava mirant a terra i ho vaig trobar a uns vint centímetres de la vora de la fossa», però resta importància al descobriment per dues raons: «És normal que es puguin quedar ossos diminuts en un aixecament de diversos cadàvers en estat de descomposició, i si això succeeix en un paratge poc transitat, és més fàcil trobar-los perquè no els trepitja ningú».

La dent ha estat enviada al departament de Biologia del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, on s'intentarà extreure l'ADN per comprovar si pertany a una de les nenes assassinades. Etxeberria comenta com n'és d'important «analitzar exhaustivament l'escenari d'un crim», però va precisar també que «les dents i petits fragments d'un cos en putrefacció es poden quedar en el lloc de l'aixecament del cadàver», com tot sembla indicar que ha passat en aquest cas.


Comentaris

envia el comentari