El Suprem espera dictar sentència per l'1-0 abans de la primavera

Fonts judicials confirmen que no volen que el procés «s'eternitzi» i que esperen començar «entre finals de novembre i desembre»
Imatge del Tribunal Suprem | Cedida

 

La voluntat del Tribunal Suprem és que el judici per l’1 d’octubre comenci «com més aviat millor». Fonts judicials ha confirmat avui, en el dia en el qual se celebrava l’obertura de l’any judicial, que volen que els primers passos del procés judicial es facin «entre finals de novembre i principis de desembre» per tal que es dicti sentencia «abans de la primavera».

 

Els tribunals han manifestat la seva intenció «de posar fi ja a això» i evitar que el judici «s’eternitzi». Per això, han previst dur a terme sessions de matí i tarda perquè agilitzar la vista oral. Les parts estarien enllestint els seus escrits, i en l’alt Tribunal ja fan els preparatius organitzatius i logístics necessaris per a un procés com aquest.  

 

Pendents de quina serà la postura de la Fiscalia

En les pròximes setmanes, ha de ser la Fiscalia qui presenti en els jutjats els seus escrits d’acusació. Fonts internes del ministeri fiscal, ha confirmat que aquests podrien estar enllestits a final de setembre o principis d’octubre.

 

Imatge de diversos dels processats en el judici de l'1-0 accedint als tribunals | CatalunyaDiari.cat

 

Encara no se sap si des del ministeri públic defensaran una acusació per uns delictes de rebel·lió o de sedició. El que ha confirmat avui la fiscal general de l’Estat, Maria José de Segarra, és que no cediran a les pressions del govern català.

 

La Fiscalia General de l’Estat ha confirmat que vol coordinar les acusacions entre els quatre fiscals del Tribunal Suprem i els fiscals de l’Audiència Nacional que participen en la causa oberta contra l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la resta de la cúpula d’Interior i de la policia catalana.

Voluntat de coordinar totes les causes obertes

Fonts del poder judicial, han afirmat que volen que la sentència que dicti el Tribunal Suprem estableixi jurisprudència pel que està obert a l’Audiència Nacional contra els exdirigents policials i polítics dels Mossos d’Esquadra.  

 

Membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han criticat les autoritats belgues i alemanyes per no haver extradit els processats que són fora de Catalunya i per rebutjar el delicte de rebel·lió. Amb aquest complex procés en marxa, les autoritats judicials proven d'encaixar totes les peces que portin a tenir una sentència ferma en els pròxims mesos.