El TSJC admet a tràmit la querella contra Jordi Turull i la seva dona

La va interposar la Fiscalia

Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS
Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Superior de Justícia ha admès a tràmit la querella contra Jordi Turull i la seva dona, Blanca Bragulat, pel traspàs de 96.000 euros que va interposar la Fiscalia. El diputat de Junts per Catalunya al Parlament, actualment en presó preventiva està acusat d'un suposat delicte d'insolvència, igual que la seva dona. 

Querella per «intentar eludir un embargament de patrimoni»

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar una querella per una activitat suposadament il·legal, en la qual Turull va traspassar a la seva dona gairebé 100.000 euros amb l'«evident propòsit i finalitat d'intentar eludir el possible embargament del seu patrimoni» com a conseqüència dels procediments judicials els quals es va veure afectat pel procés, segons es va informar en un comunicat.

Cal destacar que aquest delicte es castiga amb penes de presó que poden anar d'un a quatre anys i amb multes que poden allargar-se fins als dos anys. Ara, la querella passarà a mans del magistrat Francisco Valls. El jutge ha pres la decisió que el TSJC pugui ser competent per investigar i es puguin obrir diligencies, segons informa 'La Vanguardia'.

En presó preventiva per rebel·lió

Segons la querella de la Fiscalia que finalment s'ha admès a tràmit contra Jordi Turull, el passat 8 de juny de 2017 es va fer una «donació pura i simple» i davant un notari a Blanca Bragulat de la meitat d'un habitatge situat a Parets del Vallès del qual l'exconseller era el propietari. 

El passat mes de març, la Fiscalia Superior de Catalunya ja va avisar que s'investigaria a Turull per un delicte d'alçament de béns per passar-li una part important del seu patrimoni a la seva dona perquè no es pogués embargar.

Justament un any abans, el març del 2017, va ser citat al Suprem pel procés català. Llavors ell i altres exconsellers van ser processats per rebel·lió i se'ls va imposar presó preventiva.


Comentaris

envia el comentari