Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Una turba de gent agredeix una patrulla de Mossos al barri del Raval de Barcelona

Els dos agents han patit ferides lleus i han hagut de ser atesos en un centre sanitari

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha estat agredida aquesta passada matinada al barri del Raval de Barcelona. Els fets han tingut lloc al voltant de les sis del matí al carrer dels Escudellers, quan la policia catalana ha acudit per intervenir en una baralla entre dues persones a la via pública. En arribar, els agents han estat encerclats per una turba de gent, d'entre 40 i 50 persones.

En un primer moment, els agents han estat increpats per la gernació de persones, mentre que posteriorment han estat atacats a cops de puny i puntades de peu. Així mateix, alguns dels agressors han intentat robar l'arma i la defensa policial dels policies.

Finalment, amb la col·laboració d'altres unitats que han arribat com a suport, s'ha restablert l'ordre i els agents ferits han pogut ser evacuats. Arran de l'atac, els dos mossos han patit ferides lleus i han hagut de ser atesos per policontusions en un centre sanitari.

En aquest sentit, no s'ha produït cap detenció i la policia catalana ha obert una investigació per tal d'aclarir els fets i identificar els autors de l'agressió.

Els sindicats policials demanen una reunió amb el president Aragonès per la «crisi de seguretat» que pateix Catalunya

Aquest nou incident d'insegurat ha fet vessar el got de la paciència dels sindicats i associacions de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Catalunya, que han demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En aquest sentit, volen abordar la «la crisi de seguretat» que pateix Catalunya, un diagnòstic que, segons ells, també compateix el Departament d'Interior.

Les organitzacions sindicals han reclamat «mesures extraordinàries, urgents i consensuades», alhora que també s'ha proposat la redacció d'un text en reconeixement de la tasca policial perquè l'aprovi el Parlament de Catalunya. Els sindicats han assegurat que «és imprescindible donar el suport explícit i necessari» a la Policia de Catalunya, incrementant alhora els seus recursos de manera constant.

En aquest sentit, han remarcat que «no actuar en aquesta direcció perjudicarà encara més la situació de crisi, i per tant, les conseqüències ja palpables sobre el sistema de seguretat pública es faran encara més greus».