Un turista va estar a punt d'atrapar el terrorista de l'atemptat de Barcelona

L'home, un italià que passejava amb la seva família per la zona, es va dirigir corrents fins a la furgoneta quan aquesta es va aturar

Imatge de la grua retirant el vehicle causant de l'atemptat.
Imatge de la grua retirant el vehicle causant de l'atemptat  | Europa Press

Està a punt de fer un any des que van succeir els tràgics atemptats de Barcelona i Cambrils -els fets van succeir el 17 d'agost de l'any passat- i encara es van coneixent nous detalls sobre el que va passar aquell dia. Fa poc, el jutge encarregat de la investigació va decidir aixecar parcialment el secret de sumari del cas.

Ara s'ha pogut conèixer, segons informació publicada per 'La Vanguardia', que un turista italià va estar a punt d'atrapar el terrorista Younes Abouyaaqoub fins i tot abans que sortís de la furgoneta amb la qual va realitzar els atropellaments a la Rambla de Barcelona.

L'home va córrer fins a la furgoneta i va agafar al terrorista d'un braç

Aquell dia, Antonio, un turista italià que passejava per les Rambles de Barcelona amb la seva família, va estar a punt d'impedir la fugida del terrorista Younes Abouyaaqoub. Segons 'La Vanguardia', l'home caminava amb la seva família pel lloc amb bosses de regals a les mans, ja que, l'endemà tornaven a casa després de les seves vacances.

Ell, la seva dona i la seva filla passejaven per la rambla quan el terrorista va envair-la amb la seva furgoneta, circulant d'una banda a una altra i atropellant les persones que allà s'hi trobaven. Va ser llavors quan Antonio, just després de salvar la seva dona i la seva filla d'una empenta, va córrer cap a la furgoneta un cop que aquesta va quedar aturada.

Imatge de la furgoneta, aturada al mig de la Rambla de Barcelona, després de l'atemptat.
Imatge de la furgoneta, aturada al mig de la Rambla de Barcelona, després de l'atemptat. | CatalunyaDiari.cat

 

El temps entre que el vehicle es va parar i que el terrorista va sortir del seu interior van ser uns 13 segons i en aquest breu període el turista italià va tenir temps d'arribar fins a ell, obrir la porta de la furgoneta i intentar agafar Younes. Llavors el terrorista va assenyalar-se la cintura cridant «Bomba, bomba», però el turista va deduir que mentia i el va agafar d'un braç. Tot i això, no el va poder retenir i Younes va aconseguir escapar.

Un mosso que es va creuar amb ell, clau per identificar Younes

Aquell dia molta gent es va creuar amb el terrorista i potser ni se'n van adonar, qui sí que en va ser conscient va ser un mosso que va creuar mirades amb el noi just després que aquest hagués realitzat els atropellaments de la Rambla de Barcelona. Segons l'agent, va cridar-li l'atenció perquè feia gest «d'amagar alguna cosa, caminava amb pas accelerat en direcció muntanya, observava el seu voltant i tenia un gest de satisfacció».

Imatge de Younes Abouyaaqoub després de l'atemptat de la Rambla de Barcelona.
Imatge de Younes Abouyaaqoub després de l'atemptat de la Rambla de Barcelona. | Cedida

 

Tot i això, els crits de la gent van fer que el mosso continués avançant cap a la Rambla, però la seva cara no se li va oblidar. Poc després, la declaració del policia va ser de vital importància per poder identificar el terrorista.


Comentaris

envia el comentari