Turistes s’inventen una gastroenteritis per poder cobrar indemnitzacions

D’aquesta forma, aconsegueixen recuperar els diners de l’estada

Imatge de la platja de Llevant de Salou aquest juny del 2017 | Cedida

Alguns turistes britànics s’inventen falses gastroenteritis i denuncien els hotels per cobrar després una indemnització amb què aconsegueixen que se’ls torni els diners de l’estada. Aquest fenomen afecta sobretot a les illes Canàries i les Balears, però també a la costa de Tarragona, on ja s’han registrat algunes denúncies. Per primer cop, un jutge britànic ha fet una sentència en contra d’una denúncia falsa per intoxicació alimentària. Concretament, una família de Liverpool ha d’indemnitzar a ‘Thomas Cook’ amb més de 4.000 euros de multa, ja que, considera que no va aportar proves que demostrin que ni ells ni els seus fills havien menjat res en mal estat en un hotel de les illes Canàries.

En la sentència, el jutge ha considerat que els demandants no van emmalaltir de gastroenteritis, tal com afirmaven, durant unes vacances de dues setmanes que van passar el 2013 a les illes Canàries, un cas pel qual demanaven a l’empresa en qüestió una reparació de 10.000 lliures, és a dir, aproximadament 11.300 euros. Per això mateix, aquest tribunal els ha condemnat a pagar a l’empresa unes 3.700 lliures, 4.180 euros aproximadament, pels costos judicials d’aquest procés. La família està composta per dos adults i dos fills i van criticar durament les condicions de neteja i de menjar de l’hotel on es van allotjar.

Un portaveu de l’empresa ha qualificat de positiva aquesta sentència per lluitar contra aquest tipus de frau: «Aquest és el primer de tots els casos que portarem davant la justícia quan sigui necessari i constatem que les denúncies per malaltia no es van presentar en el complex turístic i que no hi ha proves clares sobre això». A més, ha destacat que «aquesta sentència és significativa, ja que envia un clar missatge a totes aquelles persones que presentin denúncies falses».

Cal destacar que aquest passat divendres, 14 de juliol, el govern del Regne Unit va presentar un seguit de mesures per tal de combatre les reclamacions falses per malaltia que presenten alguns britànics impulsats per bufets d’advocats oportunistes durant les seves estances a l’estranger. En algunes ocasions, aquestes empreses ja no qüestionen els tribunals i prefereixen pagar la reclamació. Cal destacar que fins al moment a Catalunya hi ha hagut pocs casos de denúncies per aquest frau.


Comentaris

envia el comentari