rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dos ultres arrenquen llaços grocs a Vic i amenacen alguns veïns

Anaven cridant consignes relacionades amb la ideologia nazi i gravant el moment en vídeo
Imatge d'un ultra arrencant llaços grocs a Vic | Xarxes socials

 

Després de l'incident que es va produir aquest cap de setmana a Vic amb l'envestida en cotxe de creus grogues col·locades a la plaça Major de la localitat, ara s'ha pogut conèixer un altre succés relacionat amb simbolisme independentista que va tenir lloc als carrers de la capital d'Osona fa uns dies.

 

Dos homes passejaven per Vic arrencant llaços grocs i amenaçant veïns de la zona a plena llum del dia. A més, al vídeo —que ells mateixos han publicat a les xarxes— es pot veure com tots dos fan crits relacionats amb la ideologia nazi. Concretament criden «Sieg Heli», el que vol dir «Visca la victòria».

 

A les imatges es pot veure com eren dues les persones que actuaven. Un gravant i l'altre, amb ulleres de sol i la cara destapada, arrencant els llaços grocs del carrer, llençant-los a terra i, a més, amenaçant alguna de les persones que es trobaven al seu pas. «Talla't els cabells, gos», li etziben a un home que va parar amb el seu cotxe per preguntar-los que estaven fent.

 

 

El conductor de Vic es presenta als jutjats

Per la seva banda, el conductor que diumenge va envestir amb el seu cotxe centenars de creus grogues a la plaça Major, un veí de la localitat de 51 anys,  es va presentar aquest dilluns al jutjat però es va negar a declarar i haurà d’anar a judici per un delicte de conducció temerària i danys, ja que es tractava d’una zona de pas restringit a veïns i persones autoritzades, i va posar en risc la seguretat de les persones que en aquell moment es trobaven a la plaça.

 

El seu advocat, Víctor Martorell, assegura que l'home pateix problemes psicològics i no s'havia que feia. «Estava enfonsat. No sap explicar què ha passat», ha dit. Segons Martorell, aquest va tenir un impuls que va acabar provocant l’acció però alhora rebutja «rotundament» que aquest pogués haver tingut una motivació política.

 

 

Ara, doncs, lletrat i encausat estan pendents que el jutjat el citi a declarar una vegada es tanqui l'atestat policial. L’advocat, d’altra banda, ha relatat que l’home està disposat a declarar i a aportar tots els informes mèdics necessaris per acreditar la seva situació.