Un agent dels Mossos fora de servei ajuda una veïna seva a donar a llum

Assistit per un metge des del 112, l'agent de la Brigada Mòbil va ajudar la mare a veure néixer la Hana
Imatge de l'agent que va ajudar a nèixer a la nena, d'esquena. | Interior

 

El Daniel, un agent de la Brigada Mòbil —coneguts amb l'argot policial com a dragons o popularment com antidisturbis—, estava a casa sopant amb la dona i el fill com qualsevol nit del mes d’octubre i no s’imaginava que aquella seria una nit especial. De sobte, algú va picar a la porta molt fort. Era un veí del mateix replà. Estava molt nerviós, suava, tenia la cara ben pàl·lida: «Dani, siusplau, truca una ambulància, la nena esta naixent i no sé el número. Ajuda'm!». Els veïns, segons la història que ha publicat el perfil oficial de Mossos d'Esquadra, tenien dos fills i n’estaven esperant un altre. Precisament, unes setmanes abans en Daniel i la seva dona s’havien ofert a cuidar dels dos nens de la parella per quan haguessin d'anar a l´hospital. Sabien que no tenien familiars al país, ni tampoc ningú que els pogués ajudar durant el naixement de la filla.

Quan va entrar al domicili dels veïns, en Daniel va trobar la Fàtima estesa al llit amb forts dolors i els dos nens al costat. La dona del Daniel se’ls va endur i ell es va encarregar de trucar al 112 per demanar urgentment una ambulància que assistís a la dona. Ara bé, la cosa va anar més ràpida del compte. En Daniel va reaccionar ràpid, va demanar ràpidament per un metge que l’ajudés durant el part i l’operador del 112 va passar la trucada al 061. El nounat estava de camí. El primer que li va dir el metge va ser que havia d'estar tranquil per poder calmar els pares del nadó.

 

Per sort, la Hana va néixer sola i sense gaires complicacions: el cordó umbilical no li envoltava el coll, estava una mica morada, es movia una mica, no plorava. El Daniel va informar de tots aquests fets al metge i, seguint les seves instruccions, va agafar la nena, encara unida pel cordó umbilical a la seva mare, i va comprovar que no tingués cap obstrucció a les vies respiratòries. Li va fer un pessic al cul, fet que va provocar un benvingut i desitjat plor. «Bon senyal» va dir el metge a l'altra banda del telèfon. La va netejar una mica i tot embolicant-la amb una tovallola la va posar a sobre del pit de la mare perquè no perdés temperatura. La Fàtima, feliç, estava pell amb pell amb la seva nena i aires d’alegria i tranquil·litat van omplir l’habitació. En Daniel no es va moure del costat de les pacients fins que el marit va pujar al pis amb els efectius de l’ambulància. Van ser uns 45 minuts molt especials i impactants a la vegada. Qui podia imaginar que una hora abans estava sopant amb la família com si fos un dia qualsevol. En Daniel té un nen, però ara també sentirà com a seva una nena. Cada cop que la vegi recordarà amb emoció com la Hana va arribar a aquest món, explica l'agent dels Mossos d'Esquadra recordant aquesta història.