Un agent fora de servei salva una dona que s'estava ofegant a Figueres

La seva ràpida intervenció va permetre salvar-li la vida

El policia nacional Jose Ramón no s'esperava l'escenari que trobaria després de sortir del gimnàs a Figueres. Un dia que es trobava fora de servei l'home anava conduint, quan de cop i volta, va veure una dona estesa a terra amb símptomes d'inconsciència acompanyada de dues dones al seu voltant. L'agent s'hi va apropar per veure què li passava i va observar que la llengua li obstruïa les vies respiratòries. «Tot seguit, vaig aconseguir posar-li la llengua al seu lloc natural i vaig col·locar la dona en la posició lateral de seguretat, valorant les constants vitals i les vies aèries en espera de l'ambulància», ha explicat al 'Diari de Girona'. Després d'aquest episodi, ràpidament va arribar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que havien trucat les acompanyants, i es van fer càrrec de la situació.

L'incident va tenir lloc el passat 13 de març, al voltant de les nou del vespre, quan Loli Torres anava pel carrer amb la seva amiga Ana Cortés i la filla de la seva amiga, l'Elvira. De sobte va començar a trobar-se malament i molt marejada fins que va caure a terra. Des d'aquell moment no va recordar res més fins que es va despertar en una habitació d'hospital. La Loli va estar a punt de morir si no hagués estat pels coneixements de primers auxilis de Jose Ramón que van ser útils a l'hora d'ajudar-la. «Aquestes són coses que no penses que hagin de passar mai i, fixa't, un dia descobreixes que poses en pràctica tots aquests coneixements», ha explicat el policia. Ha estat lloat pels seus companys del Cos Nacional de Policia i consideren que hauria de rebre la medalla al mèrit policial amb distintiu blanc per la seva tasca.

La Loli ja s'ha recuperat i es troba a casa seva en bon estat de salut. Malgrat el seu historial mèdic complicat, on figuren hipertensió i afectació al pulmó, ara veu la vida d'una manera molt més optimista, després del que li ha passat, com si es tractés d'una segona oportunitat per gaudir més que mai de la vida. Actualment es troba de baixa, però amb moltes ganes de tornar a treballar. «Gràcies a tu sé que he tornat a néixer. T'estaré agraïda tota la vida», li ha dit la Loli al policia. Les seves amigues també han volgut mostrar el seu agraïment i han fet arribar a la comissaria de la Jonquera, on treballa Jose Ramón, un escrit on mostraven la seva gratitud.


Comentaris

envia el comentari