Un barceloní aconsegueix defraudar més de 200 milions d'euros a diversos inversors

L'home aprofitava la seva estructura empresarial per oferir un alt rendiment financer a les seves víctimes

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 6 de juny un home de 64 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, per un presumpte delicte d'estafa i falsedat documental, en el marc de l'operació Auriga. L'home estaria relacionat amb un frau piramidal, que li hauria permès defraudar a grans i petits inversors fins a 200 milions d'euros. El detingut és Antoni Mas, propietari de les empreses Ata Producciones y eventos BCN 2003 SL i PubliOlimpia SL i organitzador del Festival Internacional de Música de Cambrils.

La investigació va començar a principis de juny, quan els Mossos van tenir coneixement que el propietari de dues empreses de promoció musical i publicitat podria estar involucrat en un important frau financer, i posteriorment van poder comprovar que l'home s'aprofitava de la seva estructura empresarial per oferir un alt rendiment als seus inversors.  L'esquema defraudador consistia, en primer lloc, en què l'arrestat oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d'altres productes financers, si els estafats invertien diners presumptament destinats a la compra d'espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació estatal.

Posteriorment, assegurava l'home, procedia a la cessió i venda dels espais adquirits a grans societats, per tal que s'hi anunciessin. El detingut fins i tot simulava i falsificava les factures amb les grans empreses que suposadament havien comprat els seus espais, per utilitzar-les com a garantia per als inversors. Gràcies a aquesta dinàmica, l'arrestat va arribar a defraudar fins a 200 milions d'euros a petits i grans inversors. La investigació, a hores d'ara, continua oberta, i no es descarten més detencions. 


Comentaris

envia el comentari