rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Un bòlid de gran magnitud travessa el cel de les comarques gironines

Per les seves grans dimensions, no es descarta que pugui haver produït meteorits

 

Cap a les 02.55 hores de la matinada d'aquest divendres passat, la càmera de la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits de l'estació de Montseny va enregistrar en vídeo el pas d'un bòlid que travessava el cel. Segons Josep M. Trigo, científic i investigador del Grup de Meteorits, Cossos Menors i Ciències Planetàries de l'Institut de Ciències de l'Espai, es tracta d'un bòlid molt inusual, amb una lluminositat molt destacable, en aprofundir molt a l'atmosfera. Trigo, segons el diari 'Ara', insisteix en què «no se'n veuen gaire cada any d'aquesta magnitud», i que, per les seves característiques, «és probable que hagi produït meteorits». 

Els especialistes, a hores d'ara, estan pendents de reduir els vídeos i les imatges enregistrades, per tal d'aconseguir ajustar al màxim el punt exacte on podrien haver caigut. Segons Trigo, la presència de núvols en el moment de l'observació «fa que resulti un procés més laboriós». Ara bé, es dona per fet que els meteorits han caigut a la comarca de la Garrotxa, tot i que encara no se'n té constància. L'especialista insisteix en el fet que la col·laboració ciutadana és fonamental per localitzar les roques, i poder estudiar-les.

 

Un bòlid o bola de foc és el nom amb el qual s'anomena el fenomen lluminós de magnitud -4 o inferior, produït quan una roca d'origen interplanetari penetra a l'atmosfera del nostre planeta, a velocitats d'entre 11 i 73 quilòmetres per segon. Generalment es tracta de roques despreses d'asteroides, cometes, o fins i tot la Lluna o Mart, i es pot parlar de meteorits quan aquestes arriben a la superfície terrestre sense desintegrar-se. 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris