Un camioner ajuda una noia japonesa a arribar al seu examen de pilot

A causa d'una tempesta de neu s'havia cancel·lat el seu tren

Rumiko Kawaguchi va aconseguir arribar a l'examen| Cedida

Rumiko Kawaguchi, de Kawagoe, Japó, tenia 15 anys i el seu gran somni era ser pilot. El 2010 es va presentar a les proves per assistir a la prestigiosa escola de Wajima, on podria fer classes per complir el seu somni. Un dia abans de la important prova que determinaria la resta de la seva vida, l'adolescent i la seva mare, Susana, van arribar a l'estació de Niigata a mitjanit. La seva idea era agafar en aquest indret el tren nocturn fins a Wajima, però això no va arribar a passar. A causa d'una terrible tempesta de neu, el tren havia estat cancel·lat fins a proper avís.

Desesperada, Rumiko es va posar a plorar. Com arribaria a temps a la prova, que començava a les nou del matí a Wajima? Però la seva mare no es va donar per vençuda. Va decidir que farien autoestop i mare i filla van travessar la tempesta i van arribar a l'autopista més propera, on van passar una hora fent senyals als conductors amb l'esperança que algú s'aturés. Finalment, un vehicle es va detenir i les va portar durant 20 quilòmetres fins a la propera estació de tren. Però encara no passava cap tren. Sense saber què fer, Rumiko i Susana van començar a caminar de nou. Ja eren les cinc de la matinada, només quedaven 4 hores abans de la gran prova. Les dues van arribar a una gasolinera on van veure un enorme camió.  El camioner va accedir a portar-les a la ciutat de Kanazawa, de camí a Kobe, on podien agafar un autobús de dues hores de durada que les portés a la seva destinació. L'home es va presentar com Yokoyama i va escoltar la història de la seva increïble odissea, que encara no havia finalitzat. Ell va aconsellar a les dues dones que descansessin mentre ell conduïa. Però en arribar a la intersecció on hauria de girar cap a Kanazawa, de sobte va prendre un gir totalment diferent. Es va girar cap a Rumiko i Susana, i els va dir que les portaria fins a Wajima.

Rumiko Kawaguchi va entrar a l'Escola d'Aviació japonesa| Cedida

Mare i filla no trobaven paraules per agrair-li el gest. Yokoyama va trucar al seu client per dir-li que arribaria quatre hores tard, i es va apressar a arribar a la seva nova destinació. Exactament a les 8:50 hores, deu minuts abans que comencés la decisiva prova, van arribar. A l'escola tots es van sorprendre en veure un camió detenir-se i deixar una alumna que pensaven que ja no venia. Rumiko i Susana li van donar les gràcies efusivament al seu salvador i li van demanar el seu nom complet i adreça per poder agrair-li-ho adequadament més tard. Però l'home li va restar importància amb un gest i es va marxar, després de dir: «No es preocupi. Tinc una filla de la mateixa edat i entenc com se sent».


Però quan la noia es va asseure i li va donar la volta al full del seu examen, no va poder creure el que demanava la primera pregunta: «Descriu una experiència que t'hagi commogut en la teva vida». Sense dubtar-ho un segon, Rumiko es va disposar a descriure els successos d'aquest dia, la calidesa que va sentir per part d'aquest home que va recollir a dues estranyes, i la mare que mai va perdre l'esperança i es va passar hores intentant que un cotxe es detingués. Finalment, no només va aprovar l'examen sinó que finalment va acabar entrant a l'Escola d'Aviació japonesa gràcies al gran gest del camioner.


Comentaris

envia el comentari