Un cap de setmana negre deixa dos accidents mortals i retencions a les carreteres catalanes

Les dues víctimes s'han produït aquest diumenge a Sant Esteve Sesrovires i Castell de Mur

El Servei Català de Trànsit informa que, des de les 15.00 h del passat divendres 9 de juny fins a les 20.00 h d'avui diumenge 11, s'han registrat dues víctimes mortals per accident de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana. Els dos sinistres han tingut lloc avui diumenge. Cap a les 09.34 h, hi ha hagut un accident al punt quilomètric 23 de la B-224 a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) en sentit Piera amb una furgoneta i una motocicleta implicades. A causa de l'accident, el motorista ha mort i una altra persona ha resultat ferida lleu. L'altre accident ha ocorregut cap a les 11.03 h al punt quilomètric 78,4 de la C-13 a Castell de Mur (Pallars Jussà) en sentit Tremp. Hi ha hagut una col·lisió entre un turisme i una motocicleta i això ha provocat també la mort del conductor del vehicle de dues rodes.

  

  

Pel que fa a la mobilitat, en aquesta tarda de diumenge d'operació retorn cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, s'han registrat retencions en diverses vies. La C-31 amb 4 km de retenció a Santa Cristina d'Aro en sentit Llagostera; la C-65: 5 km de cua a Llagostera en sentit Girona; la C-66: 4 km de cua a Bordils en sentit Girona; la GI-682: 2 km de retenció a Lloret de Mar en sentit Blanes; l'N-2: 1 km de cua a Pineda de Mar, 2 km a Caldes d'Estrac i 4 km més al Masnou en sentit sud; la C-32: 5 km de retenció a Mataró i 6 km d'intensitat a Alella en sentit sud; l'AP-7: 8 km de retenció entre Llinars i la Roca del Vallès en sentit Granollers; la C-60: 1 km de lentitud i aturades a la Roca en sentit Granollers; la B-10: 7,5 km de retenció entre Rambla Prim i el Port en sentit Llobregat per un accident i 2 km de cua entre la Zona Franca i la Barceloneta en sentit Besòs per un vehicle avariat; la C-32: 7 km de lentitud i aturades entre Gavà i Sant Boi de Llobregat en sentit Barcelona; la C-31: 2 km de cua a Vilanova i la Geltrú i, més endavant, 5 km de retenció a Gavà per un accident, i 3 km de cua al Prat, tot en sentit nord; l'N-340: 2 km de retenció al Vendrell i 2 km més a l'Arboç en sentit nord.

Al llarg del matí i a primera hora de la tarda d'avui diumenge, 11 de juny, hi ha hagut més afluència de trànsit als voltants del Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló amb motiu del Gran Premi de Motociclisme. En concret, a l'AP-7 a Mollet (2,5 km) i a Montornès (0,5 km) en sentit nord, a la C-17 a Parets del Vallès (5 km) en sentit Barcelona i (2 km) en sentit Vic, a la C-35 a Granollers (2 km) en tots dos sentits i a Parets (1,5 km) en sentit oest, a la BV-5003, a Granollers (3 km) en sentit nord, a la BP-5002 (1 km) a Vilanova del Vallès en sentit Granollers, i a la C-352 a Granollers (1,5 km) en sentit Canovelles. Durant aquest temps, però, hi ha hagut mesures establertes a la C-17, la C-35, la BP-5002, la BV-5003 i l'AP-7 que han contribuït a minimitzar les afectacions viàries.

 

A banda d'això, també cal destacar que aquest matí s'ha tallat la C-35 a Llinars del Vallès per un accident entre tres turismes que ha provocat quatre persones ferides de gravetat i una de menys greu. També s'ha restringit la GI-682 a Blanes en tots dos sentits per un incendi. A més, a la C-58 s'ha tallat un carril al Nus de la Trinitat d'entrada a Barcelona per un accident i això ha provocat 3,5 km de retencions des de Montcada i Reixac. Per descongestionar la C-58, i mentre ha durat l'afectació, s'ha obert el bus-VAO per a tots els vehicles d'entrada a Barcelona, excepte camions de 7,5 tones o més.

Ahir dissabte també hi va haver més volum de trànsit per accedir o bé sortir del Circuit. A l'AP-7 es van acumular fins a 8 km de cua entre Santa Perpètua de Mogoda i Parets del Vallès en sentit Girona. D'altra banda, hi va haver més concentració de vehicles a les següents vies: la C-17: 2 km de lentitud i aturades a Parets del Vallès en sentit Vic; la C-35: 2 km de cua a Montmeló i 3 km més a Granollers en sentit est i 1 km a Montmeló i 2,5 km més a Parets del Vallès en sentit oest; la BV-5003: 1 km de retenció a Granollers en sentit nord. Tant al matí com a la tarda, també es van establir mesures especials a la C-17, la C-35, la BP-5002, la BV-5003 i l'AP-7. A més, i, entre altres incidències, cal destacar que al matí l'A-2 va estar tallada al Bruc en sentit Lleida per un accident entre una furgoneta, un turisme i una motocicleta. Això va provocar fins a 2 km de retenció, tot i que es van fer desviaments per la carretera N-IIz. A conseqüència d'aquest accident, sis persones van resultar ferides lleus. Així mateix, a la tarda, l'A-2 també es va tallar a Lleida en sentit Barcelona per l'accident d'un turisme. Això va provocar mig quilòmetre d'afectació viària.Pel que fa a divendres a la tarda, els principals problemes de mobilitat van tenir lloc a l'AP-7. Es van registrar fins a 11 km de retenció entre Sant Cugat del Vallès i el Papiol en sentit Tarragona i Barcelona, així com 6 km de cua entre Sant Cugat i Barberà del Vallès i 4 km més entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès en sentit Girona. A la B-30 també hi va haver 1 km de retenció a Barberà i 3 km més a Sant Cugat en sentit Papiol i uns 4 km de cua a Cerdanyola del Vallès en sentit Girona. A la B-23 es van registrar 6 km de lentitud i aturades entre Sant Feliu de Llobregat i el Papiol en sentit Martorell i en sentit Girona i també uns 3 km de cua de Sant Just Desvern a l'Avinguda Diagonal d'entrada a Barcelona. Finalment, a Barcelona, les rondes van anar molt carregades sobretot per anar cap al Nus de la Trinitat. A la Ronda Litoral o B-10 hi va haver uns 15 km de retenció entre la Zona Franca i Bon Pastor en sentit Besòs i a la Ronda de Dalt o B-20 es van registrar uns 8 km de cua de Diagonal a Valldaura en sentit Besòs. A banda d'això, cal destacar que a la tarda també es va donar pas alternatiu a l'N-230 a Vilaller per un accident mortal que va ocórrer a Montanui (Osca). Això va provocar retencions en tots dos sentits.


Comentaris

envia el comentari