Un company de l'estudiant morta a la Universitat de Màlaga explica com va ocórrer

La jove va morir per una parada cardiorespiratòria enmig de classe

Facultat de Comerç i Gestió de la Universitat de Màlaga | UMA

  

«Quan vaig veure que no respirava vaig saber que era un cas d'extrema gravetat». Aquestes són les dures paraules d'un alumne de la Facultat de Comerç i Gestió de la Universitat de Màlaga que va presenciar com una de les seves companyes moria enmig de classe per una parada cardiorespiratòria. La classe de Comportament de Mercats dels alumnes de primer curs del grau transcorria amb normalitat quan la Carmen es va aixecar i li va dir a la professora que estava marejada. «Immediatament es va desplomar sobre la taula», explica el seu company a 'Diario Sur'.

«Estava escrivint, prenent anotacions, i només em vaig adonar del que passava quan vaig sentir el cop» explica l'alumne. Quan la jove es va desplomar, els altres alumnes van córrer per treure-la fora i estirar-la al terra. «La vaig agafar per treure-la fora i els companys van anar apartant-se per deixar lloc. Al principi vaig pensar que era un atac epilèptic, però quan la vaig estirar a terra i vaig veure que no respirava, vaig saber que era una parada cardiorespiratòria i vaig comprendre la gravetat del cas», explica aquest jove de 19 anys, que és voluntari de Protecció Civil a Torremolinos.

«Ràpidament vaig començar les maniobres de reanimació, mentre la professora trucava al 112 i altres companys buscaven d'ajuda», recorda de l'angoixant moment. Alguns estudiants es van queixar de la tardança de l'ambulància, uns 20 minuts van dir, encara que el degà va assenyalar que van ser uns 12 minuts. El centre no compta amb desfibril·lador, cosa que «mai està de més», encara que «cal tenir uns mínims coneixements» per saber com funciona.

Segons ha revelat l'autòpsia, la jove va morir per un problema cardíac, encara que s'estan realitzant estudis complementaris per establir un resultat definitiu. La família ha volgut donar els seus òrgans i teixits a la recerca. Per la seva banda, la Facultat de Comerç i Gestió de la Universitat de Màlaga va suspendre les seves activitats aquest dimecres, a més de guardar un minut de silenci en el seu honor aquest dijous al matí.


Comentaris

envia el comentari