Un dels imputats per la violació de San Fermín demana que la víctima torni a declarar

El nou advocat de l'acusat demana que s'exerceixi el seu dret a una defensa justa i pròpia d'un Estat de Dret
Els cinc violadors de San Fermin | Cedida.

 

L'advocat de J.E.D., un dels acusats de la violació grupal de Sant Fermín, ha demanat al Jutjat mitjançant un escrit que la víctima torni a declarar per no haver estat present a les anteriors declaracions. El nou lletrat de l'acusat argumenta que els advocats «necessitem un mínim de temps per poder estudiar els centenars de folis que ocupen les actuacions, revisar els vídeos que s'ha negat el Jutjat a lliurar mitjançant còpia a les parts, i finalment decidir que diligències de prova es proposarien en la fase d'instrucció» i demana que se li permeti a l'acusat «una defensa digna i pròpia d'un Estat de Dret», ja que d'una altra manera «aquest procediment s'assemblarà molt a un procediment inquisitorial».

Segons l'escrit al qual ha tingut accés Europa Press, el lletrat ha criticat les presses del jutge instructor del cas per prendre les declaracions de la víctima amb molta celeritat, i demana que es permetin «diligències de prova testificals, pericials i documentals» per aclarir els fets realment esdevinguts. L'advocat demana que un psiquiatre mèdic i un catedràtic de Medicina Legal designats per la defensa examinin a la denunciant per emetre el seu corresponent informe pericial, i per aquest motiu demana que se li permeti accedir als vídeos relatius al dia dels fets. En aquest sentit, demana que la denunciant pugui ser interrogada per la defensa, ja que en anteriors declaracions la defensa anterior no ha estat present.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

L'advocat de l'acusat ha assenyalat que «se'ns podria dir que aquestes proves, o algunes d'elles, es poden sol·licitar en el nostre escrit de conclusions o en el judici, però aquesta defensa necessita i demana que es duguin a terme en la fase d'instrucció perquè para això està aquesta etapa processal, perquè els investigats puguin demostrar la seva innocència i qualsevol classe de circumstància modificativa de la responsabilitat penal així com qualsevol circumstància relacionada amb els fets i amb les persones involucrades en els mateixos».

El lletrat continua l'escrit afegint que «El jutge d'Instrucció ha d'investigar d'ofici o a petició de les parts personades, i no solament a instàncies de les acusacions» i confia que «el jutge sabrà entendre les raons d'aquesta defensa i acordarà aquestes diligències de prova estimant prèviament aquest recurs, que és de justícia i ens veiem obligats a presentar sobre la base del dret de defensa i a un procés amb totes les garanties, així com el dret al fet que es practiquin totes les proves que siguin pertinents», d'acord amb l'article 24 de la Constitució.