Un dels terroristes es va riure d'un agent moments abans de morir

S'ha confirmat que els atemptats han sigut obra d'una cèl·lula a Espanya
Membres de les forces de seguretat, a la zona de l'atemptat | Cedida

 

L'atemptat de Barcelona ha sigut obra d'una cèl·lula a Espanya formada per una desena de persones, i no d'un «llop solitari», com es comentava anteriorment. Els Mossos han arribat a aquesta conclusió després d'abatre cinc terroristes a Cambrils. D'altra banda, el conseller d'Interior ha informat que els cinturons explosius eren falsos. Els agents van aprofitar el moment just en què la furgoneta amb què escapaven va bolcar.

 

A més, un dels gihadistes es va aixecar després que li disparessin i es va dirigir cap als policies rient-se, moment en què li van tornar a disparar, segons ha explicat un testimoni a la BBC. Els terroristes guardaven unes vint bombones de butà i propà al xalet d'Alcanar on es va registrar una explosió que va destruir completament el domicili. Com a conseqüència, va morir una persona i va haver-hi set ferits. La investigació dels fets ha vinculat un cas amb l'altre, i creuen que planejaven un atemptat de grans dimensions, però els esdeveniments d'Alcanar van interrompre les seves intencions. 

 

L'assessor en matèria de terrorisme del fiscal general de l'Estat, Javier Zaragoza, ha explicat a la SER que «gràcies a les explosions, els Mossos van poder obrir línies d'investigació que han conduït a l'operació policial antiterrorista a Cambrils i l'abatiment d'alguns dels membres de la cèl·lula».

També ha afegit que no els tenien controlats: «No hi havia, que nosaltres sapiguem, cap investigació prèvia que els tingués detectats. El risc zero no existeix en aquests temes. Els serveis policials antiterroristes han treballat molt bé durant anys i han evitat diversos atemptats». De moment, s'han detingut tres persones, el tercer a Ripoll, encara que l'autor de les morts de Barcelona continua lliure.Comentaris

envia el comentari