EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

Un desconegut disfressat de pallasso apunyala un home a Suècia

Durant els últims dies han augmentat els avisos al país escandinau per sospitosos vestits de pallasso que aterreixen a la població
Imatge d'un pallasso que aterreix a la població de Northampton, a Regne Unit | cedida
 

Un home ha estat apunyalat aquest divendres a Suècia per un desconegut que anava disfressat de pallasso. L'incident no ha estat aïllat, ja que des de fa alguns dies s'han disparat les alertes al país nòrdic de persones que han denunciat haver estat aterrorizadas per pallassos. Aquesta moda s'està estenent també per països com Regne Unit, Alemanya i Holanda després de fer-se molt popular a Estats Units.

Aquest tipus de successos no havien arribat fins ara a causar danys personals, sinó que els desconeguts es disfressaven de pallasso per perseguir i aterrir a la població. Però en els últims dies, Suècia ha viscut casos que han comportat un perill real per als seus ciutadans. Segons The Guardian, aquests successos estan incrementant a Suècia: el dimecres una dona va rebre amenaces de mort per part d'un pallasso que portava la mateixa indumentària que l'autor de l'apunyalament d'avui, i aquest mateix dia altre pallasso va acorralar a un grup de nens de deu anys i els va amenaçar amb motoserres falses.Un pallasso diferent, aquesta vegada a Regne Unit, va provocar el part prematur d'una dona a la qual va espantar. I altres països com Holanda, França o Alemanya també estan sofrint l'augment d'aquest tipus de successos que van començar a ocórrer a Estats Units.

Al país nord-americà, els atacs de pallassos han posat a les autoritats en peus de guerra. Fins i tot el portaveu de la Casa Blanca va reconèixer el problema i va afirmar que s'estava investigant l'assumpte. La influència d'aquests pallassos en la societat nord-americana és tan àmplia que McDonald’s ha hagut de retirar al seu pallasso, Ronald McDonald, dels actes solidaris als quals solia acudir.