Un DJ italià mor en una clínica d'eutanàsia suïssa després de patir un accident de cotxe que el va deixar amb forts dolors

Fabio Antoniani havia sol·licitat a les autoritats italianes que el deixessin morir al·legant que estava passant un «infern»

Fabio Antoniani, més conegut com a 'DJ Fabo', ha posat fi a la seva vida avui després de lluita contra forts dolors durant mesos. L'home havia patit un terrible accident de trànsit que l'havia deixat cec i en cadira de rodes. Uns mesos enrere ja havia demanat al govern italià que el deixés morir per sortir de l'«infern» en què vivia, però la petició no havia tingut èxit. Per això, la família del noi va decidir traslladar-ho a una clínica suïssa on l'eutanàsia sí que està permesa.

Aquesta mort ha obert de nou el debat sobre la mort assistida. En un comunicat, Marco Cappato, un activista proeutanàsia que va acompanyar el jove i a la seva família a Suïssa, explica: «DJ Fabio ha mort avui a les 11.40 hores. Va triar anar-se'n respectant les regles d'un país que no és el seu». Per la seva banda l'escriptor Roberto Saviano ha lamentat: «Fins i tot, per morir amb dignitat, cal emigrar». D'acord amb les dades difoses pel seu entorn, el jove italià ha posat fi a la seva vida amb les seves pròpies mans, prement un botó que li va injectar una substància letal, a la clínica Dignitas de la localitat suïssa de Forch. Tot això, després de ser sotmès a exàmens mèdics i psicològics que van provar la seva determinació per dur a terme l'acte.Com expliquen els seus amics, Fabio era un home ple d'alegria i molt carismàtic, fins que, fa dos anys, mentre intentava recollir el mòbil que li havia caigut als peus del vehicle que conduïa, va xocar contra un altre cotxe i va sortir disparat. Després de mesos de teràpies a l'hospital, i sense veure cap millora, el noi es donava per vençut i va decidir viatjar fins a Suïssa.

Ara, els que l'han acompanyat corren el risc d'enfrontar-se a dotze anys de presó. Des de l'Associació Lucca Coscioni, en declaracions a 'El Confidencial', destaquen: «Són molts els italians que ens demanen informacions sobre com fer-ho. Al 2015, van ser 225. D'aquests, 117 van decidir anar-se a Suïssa. I no tots van optar per morir al final. Alguns, després dels exàmens i el via lliure dels metges, van decidir tornar-se a Itàlia. La qüestió és poder decidir».


Comentaris

envia el comentari