EN DIRECTE

🦠 L'última hora del coronavirus a Catalunya i Espanya

ÚLTIMA HORA

🚨 Nou màxim de morts per coronavirus en un sol dia a Espanya

Un empresari català, acusat de matar presumptament els seus bessons de tres anys a Sud-àfrica

El presumpte parricida estava complint amb el règim de visites acordat i s'hauria intentat suïcidar en ser detingut

Un empresari català de 48 anys ha estat detingut a Ciutat del Cap, a Sud-àfrica, acusat de matar presumptament els seus dos bessons de tres anys, per després intentar suïcidar-se. Segons mitjans sud-africans, Mario-César Deus Yela havia arribat al país al març per passar les vacances de Setmana Santa amb els seus tres fills, un de 7 anys i els bessons de 3 anys, al complex turístic de Princess Beach, molt a prop de la capital legislativa. El passat 6 d'abril, el mateix dia que l'acusat tenia el bitllet de tornada a Barcelona, la mare va descobrir els cadàvers dels menors a l'apartament. El tercer fill es trobava a l'escola en el moment dels fets. L'acusat, de professió odontòleg tot i que actualment exercia de consol honorari de Macedònia a Barcelona, s'havia divorciat de la seva parella, Julia Engerhorn, el 2015. 

Mario-César Deus Yela | cedida

 

Sempre segons els mitjans del país, el presumpte parricida, armat amb un ganivet, va amenaçar també la mare, però va aconseguir escapar i avisar el personal de seguretat del complex. Mario Deus ha estat detingut poc després per la policia en una autopista i, mentre era custodiat pels agents, ha resultat ferit de gravetat a l'abdomen. Els diaris sud-africans no descarten la possibilitat que s'hagi intentat suïcidar, però la policia s'ha negat a donar cap informació sobre els fets. No queda clara tampoc la causa exacta de la mort dels menors, però diverses fonts apunten que han estat estrangulats. 

 

L'arrestat segueix sota custòdia policial al centre penitenciari de Poolsmore, una de les més problemàtiques del país, i està pendent de l'avaluació psiquiàtrica que determinarà si pot ingressar a presó o no. L'advocat designat pel consolat espanyol per portar el cas de Deus, William Both, es mostra preocupat per la salut de l'acusat, i per les seves possibles intencions suïcides. Per ara, familiars de l'empresari s'han desplaçat al país africà per conèixer la seva situació i els detalls de la investigació, però no han pogut obtenir cap informació.

Més notícies de la categoria Successos