Un espectacular creixement del Sol acabarà amb la vida al planeta Terra

El sol tindrà una mida 100 vegades més gran que l'actual

Fotografia del sol | cedida

L'observació d'una estrella que fa uns 5.000 milions d'anys era molt similar al nostre Sol actual ha revelat dades sorprenents sobre el futur del planeta Terra. Científics de la Universitat de Lovaina (Bèlgica) han estudiat que passarà amb el nostre planeta en uns pocs milers de milions d'anys quan el Sol tingui una mida 100 vegades més gran a l'actual.

Amb l'ajuda del radiotelescopi més potent del món, l'ALMA, els investigadors han buscat la resposta de l'estrella L2 Puppis, de 10.000 milions d'anys i que fa uns 5.000 milions d'anys era molt similar al nostre Sol actual. Aquesta es troba a uns 208 anys llum de distància de la Terra (relativament a prop, en termes astronòmics).

L'investigador Leen Decin explica que dintre de 5.000 milions d'anys el Sol "es transformarà en una gegant vermella, superant en 100 vegades la seva mida actual" i "experimentarà una pèrdua de massa intensa pel vent estel·lar". El producte final de la seva evolució, dintre d'uns 7.000 milions d'anys a partir d'avui, seria la transformació del sol en un nan blanc, explica.

Aquesta transformació tindrà un impacte dramàtic en els planetes del nostre Sistema Solar: per una banda Mercuri i Venus serien absorbits i destruïts, "el destí de la Terra és incert". "El nostre Sol serà més gran i més brillant, d'aquesta forma probablement acabaria amb totes les formes de vida conegudes en aquest moment al nostre planeta".


Comentaris

envia el comentari