EN DIRECTE

❄️ Els efectes de la forta borrasca Glòria a Catalunya

ÚLTIMA HORA

🚨 Retards a Rodalies per un atropellament a Barcelona

Un ferri de Naviera Armas col·lisiona contra l'escullera del port de Las Palmas

Els serveis d'emergència han atès a 13 dels 140 passatgers que viatjaven a bord

 

Un ferri de la companyia Naviera Armas que cobria la ruta entre Gran Canària i Tenerife ha col·lisionat la nit d'aquest divendres contra l'escullera del puerto de la Luz, a Las Palmas, segons han informat fonts del Servei d'Emergències 112 Canàries. La col·lisió s'ha produït sobre les 20.30 hores, quan el ferri abandonava el port de Las Palmas per dirigir-se a Tenerife amb 140 passatgers a bord.

 

Segons ha informat la pròpia companyia, el buc ha sofert un error tècnic, la qual cosa ha provocat la seva col·lisió contra el moll. Després d'aquest incident, el buc ha quedat atracat i es troba controlat, mentre que els passatgers afectats seran resituats en hotels fins que sigui possible el seu trasllat. Personal sanitari del Servei d'Urgències Canari (SUC) s'ha personat al lloc per atendre els passatgers afectats, que en principi no han patit danys de rellevància.

 

El total, el SUC ha prestat assistència mèdica a tretze passatgers, dotze d'ells per contusions lleus o crisis d'ansietat, i una altra persona, amb pronòstic moderat, amb contusions cervical i dorsal, segons ha informat un portaveu del 112 Canàries. Cinc d'ells han requerit trasllat a centres hospitalaris, quatre a l'Hospital Santa Catalina i un a l'Hospital Universitari Insular-Matern Infantil.

El SUC ha desplegat al lloc un dispositiu compost per dues ambulàncies medicalitzades, una ambulància, un vehicle d'intervenció ràpida, la Unitat Mòbil de Catàstrofes —preparada per desplegar hospitals de campanya a la zona—, així com un vehicle del servei especial d'urgències, amb dotació d'atenció primària. Així mateix, han actuat efectius dels bombers de Gran Canàries, agents de la Guàrdia Civil, recursos de Salvament Marítim, personal de l'Autoritat Portuària i la Unitat de Terra del Grup d'Emergències i Salvament (GES) del Govern de Canàries.