IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un grup d'okupes deixa al carrer a una desena de famílies uns dies abans de mudar-se a la Llagosta

Un dels afectats és el cofundador de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca al municipi

Façana de l'edifici de la Llagosta que ha estat ocupat | Idealista

Un grup d'okupes ha entrat a puntades de peu en un edifici de la Llagosta, al Vallès Occidental, uns dies abans que els pisos s'entreguessin als nous propietaris. Els habitatges, que pertanyien a una constructora que va entrar en fallida i va tancar, els va acabar de construir el banc i ja havien estat reservats per diversos compradors. Entre les víctimes es troben el cofundador de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del municipi i una desena de famílies, alguna  d'elles amb nens petits.

Els okupes, d'entre 18 i 20 anys, van entrar a dos dels onze pisos de l'edifici durant el migdia del passat dimarts, 21 de febrer. Els intrusos van accedir-hi per la força i van trencar les alarmes antirobatoris, que després les van substituir per unes de noves. L'endemà, els joves ja havien aconseguit entrar a quatre pisos més. A més, com informa 'La Vanguardia', una vegada dins van trucar als Mossos per autodenunciar-se i dir que ja feia uns quants dies que eren allà. I és que els agents només poden desallotjar un pis a la força si fa menys de 48 hores que està ocupat.

Un dels okupes ha parlat amb 'La Vanguardia' i explica: «els pisos els hem vist a la pàgina web del banc i hi hem entrat. Si ja estan venuts, perquè els anuncien encara?». A més, els intrusos retreuen als propietaris legals que els pisos podrien destinar-se a habitatges socials. El noi admet que ha pagat el canvi del pany i reclama que no marxarà si no li tornen els diners d'aquest servei. «Jo he pagat 600 euros a un home perquè m'obrís la porta. Si marxo d'aquí, qui em tornarà aquests diners?», exclama.

Els habitatges es van començar a comercialitzar a finals de l'octubre del 2016 i es van vendre ràpidament perquè estan ubicats a l'únic edifici de nova construcció de la localitat. A més, els preus dels habitatges estaven per sota de mercat, amb un cost d'entre 104.000 i 163.000 euros tractant-se de pisos de més de 100 metres quadrats amb terrassa.


Comentaris

envia el comentari