Un home s'enfronta a deu anys de presó per agredir sexualment un nen de deu anys a l'Escala

L'acusat hauria indroduït el seu penis a la boca del menor, i també entre les seves natges

Un veí de l'Escala (Alt Empordà) s'enfronta a deu anys de presó per agredir sexualment, i de forma continuada, un nen de 5 anys que vivia a casa seva. Els fets haurien passat entre els mesos de novembre del 2014 i març del 2015, quan la mare i el petit vivien de lloguer al pis de l'acusat. Tots provenen del mateix poble del Marroc i, per tant, es coneixien des de feia temps. El nen anava a l'habitació del processat a veure la tele, i seria llavors quan es produïen els abusos. Segons la fiscal, l'acusat va introduir el seu penis dins la boca del petit en diferents ocasions, i també li hauria posat entre les natges, tot i que sense penetrar-lo.

Els psicòlegs donen plena credibilitat al relat de la víctima perquè fa servir llenguatge infantil per explicar situacions molt concretes relacionades amb els abusos. L'acusat, però, ho nega tot. A l'immoble hi vivia l'acusat, amb la seva mare i un germà, i també el menor amb la seva mare. Quan la dona es va quedar sense casa (el seu marit és a la presó), va anar a viure amb el seu fill de 5 anys a aquest pis, on li van llogar una habitació. 

Durant la vista, tant el processat com la seva mare i germà han entrat en contradiccions sobre quantes persones vivien al pis, qui dormia a cada habitació o, fins i tot, on estaven ubicades les dues televisions que hi havia a l'immoble. Segons sosté la fiscal, els abusos es van produir a l'habitació ocupada pel processat on, precisament, hi havia una de les televisions, i el petit anava a veure els dibuixos animats.

Va ser a finals de març del 2015 quan la mare va conèixer la situació. El nen, de manera espontània, li va explicar que l'acusat el despullava, li posava el penis entre les natges i també a la boca. A més, va assegurar que tenia por, i que per això no va dir res abans:  «Em va dir que l'amenaçava de fer-li mal si m'ho explicava». Tot i que no li va saber quantificar, el nen li va dir que la situació s'havia produït en diverses ocasions. La mare ha reconegut durant el judici que no havia vist res estrany i que l'acusat gaudia de la confiança tant d'ella com del seu fill.

Els dos psicòlegs que han avaluat el menor han assegurat que va fer un relat «propi d'un nen de 5 anys», usant llenguatge infantil, però explicant detalls significatius per considerar que la seva versió és creïble. Segons han exposat, el petit diu que l'acusat li feia coses que «no li agradaven i el molestaven», però fins i tot intenta disculpar-lo. «No em feia mal, ell no sabia que allò que em feia està malament perquè no sap cuidar nens», els havia arribat a dir. Per això, entenen que el nen no està influït per ningú i que el relat que fa és basat en els records de les situacions que va viure en diverses ocasions. Inicialment, tant la fiscalia com l'acusació particular demanaven 12 anys de presó. A les conclusions, però, han rebaixat a 10 anys perquè la fiscal ha retirat l'agreujant d'abús de confiança. 


Comentaris

envia el comentari