Un home, víctima d'un intent d'assassinat a Olot, explica la seva experiència

Juan Andrés va patir un atropellament suposadament intencionat i una agressió amb un tornavís, però l'acusat ha quedat en llibertat provisional

Un home de 35 anys assegura que el passat 4 d'abril el van atropellar de manera intencionada i, posteriorment, el culpable va intentar acabar amb ell amb l'ajuda d'un tornavís, segons informa 'La Vanguardia'. Aquell dia, Juan Andrés, originari de Riudaura, a la Garrotxa, va sortir a repartir currículums a Olot perquè feia dos mesos que no treballava. Com que no disposava de cotxe, va decidir anar a peu per un camí rural que passa per davant de dues masies, fins a l'N-260a, que uneix els dos municipis. En una de les masies hi viu Jordi P., que no li agrada que ningú passi pel camí que, si bé és públic, ell considera seu. En arribar a la carretera, Andrés va col·locar-se al marge esquerre, per seguir avançant cap a la ciutat. 

Però mentre caminava, va sentir al seu darrere el soroll d'un cotxe aproximant-se «a gran velocitat», i un gran cop el va fer caure. El cotxe li va passar per sobre, i ell, que no va perdre el coneixement en cap moment, va intentar moure's, però el vehicle va fer marxa enrere i li va tornar a passar per sobre del peu. Després, va tornar a tirar endavant per passar-li novament per sobre, i va parar just a sobre del peu, quedant-se atrapat. A continuació, com si es tractés d'una pel·lícula de terror, el conductor, Jordi P., va baixar amb un tornavís a la mà, i li va dir que «això s'ha d'acabar aquí». Els dos van començar una lluita en què Andrés, que va començar a plorar i cridar desesperadament, va patir ferides al coll i a l'orella. Diversos cotxes van passar de llarg, i no va ser fins al tercer que es va parar i va anar a socórrer la víctima, que, quinze dies després, encara s'està recuperant a l'Hospital Josep Trueta de Girona. 

 

L'acusat és conegut pels Mossos per conduir sota els efectes de l'alcohol, i no és la primera vegada que algú ha tingut problemes amb ell, però mai no havia arribat tan lluny. Una dona, que va passar amb el cotxe però va veure com Jordi intentava clavar-li el tornavís a Juan Andrés, és la principal testimoni i la que va avisar al 112, però fins ara no ha estat citada a declarar, ni tampoc la víctima. Malgrat els nombrosos indicis d'agressió voluntària que els agents han trobat, la Fiscalia no ha demanat presó provisional, i l'agressor segueix en llibertat. L'advocat de la víctima, Òscar Ballester, denuncia una «passivitat absoluta» per part del jutjat número 2 d'Olot. «No sé per què l'agressor està lliure», reconeix. Per ara, Juan Andrés només espera que es faci justícia.