Un hotel de Vinaròs es nega a allotjar un grup amb síndrome de Down

L'establiment va argumentar que tenia totes les places plenes i que no havien reservat

La Fundació Catalana Síndrome de Down ha alertat aquest dimecres que un hotel de Vinaròs, a Castelló, va negar l'allotjament a un grup de persones amb síndrome de Down que participava al servei de temps lliure Connecta de l'entitat. Segons informa la mateixa Fundació, els fets van succeir el dijous dia 13.

Un hotel de Vinaròs va cancel·lar la reserva que havia fet un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals que participen al servei de temps lliure Connecta de la Fundació Catalana Síndrome de Down. La Fundació ha posat en mans de la justícia un fet que considera una vulneració dels drets humans i una clara discriminació cap a les persones amb aquesta síndrome.

 

Quan el grup va intentar fer el 'checking' al'Hotel Roca Vinaròs, se'ls va comunicar que no hi havia cap reserva al seu nom i que no hi havia espai a l'allotjament, negant-se a comprovar el document i ignorant el número de reserva i qualsevol sol·licitud d'una explicació. Els van arribar fins i tot a denegar l'accés a un full de reclamacions.

La reserva estava feta des del dia 28 de febrer, gestionada per Viatges Travelfast, especialistes en Turisme Accessible, però a l'Hotel Roca, sense donar més explicacions, se'ls va indicar que no podien fer res més per a ells. El servei Connecta es va posar en contacte amb l'agència Viatges Travelfast per comunicar el problema. Per la seva banda, l'agència va contactar amb l'operador turístic per saber quin havia estat el problema. L'operador turístic va comentar que la nit anterior, 12 d'abril, la direcció de l'hotel va enviar un correu electrònic en què la direcció de l'hotel comunicava la cancel·lació de la reserva per tractar-se de clients «minusvàlids».Comentaris

envia el comentari