Un jove català és agredit per exhibir una estelada durant un concert a Croàcia

Martí Graells, de 19 anys, va assistir a l'Ultra Music Festival i un grup de joves que portaven banderes espanyoles li van pegar cridant-li «català de merda»

El jove va portar l'estelada durant el concert i un grup de joves el van agredir. | Instagram

Martí Graells, un estudiant d'Enginyeria Industrial, va assistir a un concert a Croàcia i va ser agredit per un grup de joves que duien banderes espanyoles. Els fets van tenir lloc el passat dilluns, 17 de juliol, a l'Ultra Music Festival quan el jove sabadellenc de 19 anys exhibia una estelada en un dels concerts de l'esdeveniment i els agressors se li van acostar i el van colpejar mentre l'insultaven a crits. «Català de merda, estàs presumint de la teva bandera?», deien abans de donar-li dos cops de puny a la cara. Segons informa 'Nació Digital', l'agressió li va deixar petites ferides, però no va requerir cap atenció mèdica. Graells va viatjar fins a Croàcia per visitar la seva amiga Ivana, i aquesta li va dir d'assistir junts al concert i li va demanar portar dues estelades, una per cadascú, ja que hi havia molts estrangers, la majoria dels assistents, que lluïen les banderes del seu país.

El jove relata que, al llarg de la nit, algunes persones se li van acostar per preguntar-li sobre la seva insígnia i el seu significat. D'altra banda, Graells lamenta l'agressió: «Vaig veure banderes espanyoles i alguns nois van etzibar-me paraules poc apropiades, però no m'esperava que els insults poguessin acabar en una agressió física». Els cops li van provocar contusions al front, un tall al llavi inferior i un altre al superior. Tal com explica el jove, l'agressor «va marxar ràpidament amb els seus amics» i per culpa de la foscor de l'indret va ser «impossible» identificar-los correctament. Així mateix, Graells conclou: «No puc entendre com aquesta persona pot odiar una bandera i un país», denunciant que la situació que, malauradament, va viure demostra que els catalans «encara han de lluitar molt pels seus drets».

El jove va rebre dos cops de puny que li van provocar ferides lleus al llavi i al front. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari