Un jove ferit després de ser mossegat per una serp de cascavell a Madrid

La policia investiga si la víctima és el seu propietari

Serp de cascavell | Cedida

La Policia Nacional ha obert una recerca sobre la troballa d'una serp de cascavell en un parc en el districte de Tetuán i que va mossegar ahir a un jove que ha hagut de ser ingressat a l'Hospital de la Paz. Entre les hipòtesis hi ha la possibilitat que el seu propietari fos el mateix ferit. Segons han informat fonts policials, les perquisicions se centren a aclarir qui pot ser el propietari del rèptil —una serp de l'espècie cascavell diamantina que la seva possessió està prohibida a Espanya— i com va poder arribar al parc.

En aquest sentit, les mateixes fonts detallen que totes les hipòtesis estan obertes. Una d'elles és que el mateix jove ferit pugui ser el seu propietari. Els fets van tenir lloc ahir, com ha avançat el diari 'El Mundo', quan es va rebre l'avís que un jove va acudir en taxi a l'Hospital de la Paz i va explicar la seva versió dels fets. Segons va dir, era en un parc del districte de Tetuán quan va veure una serp i la va agafar. Tot seguit la bèstia el va mossegar, ell la va deixar anar i la va matar d'una pedrada.

A Urgències, el jove va especificar que li ha picat una serp verinosa. Per aquest motiu el personal d'infermeria va sospitar del jove perquè no entenien com podia saber aquesta característica tan exacta. El jove va tenir una actitud «molt nerviosa» mentre narrava els fets. Davant aquesta situació, es va sol·licitar la presència d'un expert en rèptils del zoo de Madrid mentre un grup de la Policia Nacional es va desplaçar al parc on hi havia la serp morta.

 

Els agents van recuperar el cadàver de l'animal i es van traslladar a l'hospital perquè l'observés l'expert en rèptils. Va certificar que es tractava d'una serp de cascavell diamantina i es va poder receptar l'antídot específic per al jove. Davant d'aquest fet, la Comissaria de Policia Nacional de Fuencarral - El Pardo ha obert una recerca per esclarir els fets i les perquisicions se centren a esbrinar qui és el propietari de la serp, un animal prohibit a Espanya i la tinença del qual pot implicar una multa elevada. Entre aquestes hipòtesis, es troba l'opció que el propietari pogués ser el mateix jove ferit, segons les mateixes fonts policials.

Per la seva banda, des de l'hospital s'indica que el jove va acudir a l'hospital i que se li va administrar en un primer moment un antídot habitual per a les serps europees. Després de les labors d'identificació de l'espècie concreta, es va sol·licitar un antídot específic a Faunia. El jove continua ingressat en la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de la Paz.


Comentaris

envia el comentari