ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Un jutge permet a una dona de Barcelona utilitzar l'esperma del seu marit mort per quedar-se embarassada

La dona haurà d'esperar un any i mig per conèixer la decisió final de l'Audiència Provincial de Barcelona

La dona vol continuar amb el procés de fecundació 'in vitro' | Cedida

  

Un jutge de Barcelona ha donat permís a una dona de 37 anys per utilitzar l'esperma del seu marit per quedar-se embarassada a través d'un procés de fecundació 'in vitro'. L'home va morir fa gairebé tres anys. Malgrat el vistiplau del magistrat, la fiscalia ha recorregut la sentència. Els fets van ocórrer concretament el 2014, quan l'home va decidir congelar la seva esperma a causa d'un agressiu tractament mèdic al qual se sotmetia.

Com ha explicat la dona en declaracions a 'Rac 1', una vegada superat el tractament, la parella va iniciar alguns passos per tenir un fill amb fecundació 'in vitro', però després d'uns mesos l'home va empitjorar i va morir. Llavors la dona va intentar quedar-se embarassada tres vegades sense èxit i, després de l'últim embaràs fallit, la clínica va detenir el tractament a l'espera que la justícia decidís si podia seguir per un conflicte entre la llei catalana i l'espanyola.La llei espanyola diu que es pot utilitzar material genètic del difunt en els 12 mesos posteriors a la seva mort, mentre que la catalana afirma que el procés haurà de començar abans dels 270 dies després de la defunció. De moment, la Fiscalia ha recorregut la sentència argumentant qüestions morals i al·legant que «el tractament no li convé». 

Amb el recurs, la dona, que ara té 37 anys, haurà d'esperar un any i mig més per conèixer la decisió de l'Audiència Provincial de Barcelona, de manera que quan es conegui, la dona ja tindrà gairebé 40 anys.


Comentaris

envia el comentari