Un manresà, pateix un atac amb matxet a Benín

CatalunyaDiari.cat

L'aeroport de Cotonou, a Benín | Cedida

  El director de l'acadèmia d'idiomes Madison School, el manresà Eduard Salas, ha estat víctima d'un atac amb un matxet a Benín, a l'Àfrica Occidental. L'home es trobava al país africà per motius laborals quan va patir un assalt mentre es dirigia a l'aeroport de Cotonou per tornar a Barcelona. Segons apunta el 'Regió 7', Salas va ser assaltat per dos homes durant el seu trajecte cap a l'aeroport. Els dos atacants van tombar la motocicleta que conduïa el català i van demanar-li que els hi donés la cartera mentre l'amenaçaven de matar-lo amb un matxet. Durant l'assalt el manresà va rebre un profund tall al braç esquerre, que dues noies li van cosir en uns baixos del mateix carrer. Tot i la ferida, Eduard Salas no volia perdre l'avió perquè considerava que la millor opció era arribar a Manresa i anar directament a l'hospital perquè els metges li tractessin la lesió. Sortosament, els lladres no li van prendre el passaport i va poder abandonar Benín sense problemes.

«La meva reacció va ser posar la mà esquerra per protegir-me el cap i vaig rebre un profund tall, tant, que em van haver de suturar la mà allà mateix», explica el manresà, que també relata que va ser atès per dues infermeres en uns baixos, «sense condicions higièniques ni anestèsia. Em van fer molt mal». La tornada a casa també va ser accidentada. Un cop va arribar a l'aeroport de Casablanca on hi havia de fer escala, va arribar tard a agafar l'avió que l'havia de portar cap a Barcelona. Tot i al·legar que es tractava d'una emergència mèdica, va haver d'esperar-se a l'aeroport a què sortís el proper vol cap a Barcelona. A més, els treballadors de l'aeroport es van negar a subministrar-li cap tipus d'antibiòtic perquè deien que «s'havia ferit en un altre país». Salas, temia que se li infectés la ferida, tal com va acabar passant.

L'assalt es va produir la matinada de divendres 14 de juliol. Davant la falta de taxis al país, el català va pactar amb un individu del carrer que portava una moto i que, a canvi d'un preu pel trajecte, estava disposat a portar-lo. «Al carrer pràcticament no hi havia ningú més i la zona on va tenir lloc l'assalt era fosca. Analitzant amb perspectiva, després, el succés, crec que la meva presència en un carrer solitari a la matinada va animar la connivència d'una banda de criminals», reflexiona.

Eduard Salas ha fet arribar el succés a Amnistia Internacional, organització de la qual forma part. El manresà és un veterà coneixedor dels països del continent africà pels múltiples viatges que hi ha hagut de fer, principalment per qüestions de feina. De fet, l'any 2000, va participar en el programa d'aventures de Telecinco, 'Supervivientes'.


Comentaris

envia el comentari