Un norovirus va provocar el brot de gastroenteritis a l'escola de Sant Cugat

El virus és resistent al medi ambient i a les superfícies brutes

Edifici de l'escola Avenç | Google Maps

Segons el darrer comunicat de l'escola Avenç de Sant Cugat, afectada per un brot de gastroenteritis durant el dia d'ahir, el motiu del brot seria un norovirus, un tipus de virus que normalment causa epidèmies contagioses i es transmet principalment persona a persona, per via fecal-oral. Tal com informa 'Tot Sant Cugat', el virus és resistent al medi ambient i a les superfícies brutes, motiu pel qual es van avaluar les condiciones higiènicosanitàries del centre. En un primer moment, l'Agència de Salut estudiava la possibilitat d'una intoxicació alimentària, possibilitat que ha quedat finalment descartada. Al mateix comunicat de l'escola es demana al personal i a les famílies dels alumnes que es mantinguin les mesures preventives per evitar un nou contagi:

1. Rentar-se les mans amb molta aigua i sabó després de tocar superfícies brutes, d’utilitzar el lavabo, i abans de manipular aliments.

2. El rentat s’ha de fer durant almenys 15 segons. No utilitzar ni compartir tovalloles de roba.

3. El personal sanitari i cuidadors amb contacte amb malalts, residència d’avis, llars d’infants o manipuladors d’aliments s’han d’abstenir immediatament de treballar.

4. Els alumnes malalts s'han d'abstenir d’anar a l’escola fins a 48 hores des de l’últim episodi de diarrea.

5. Netejar immediatament superfícies brutes de diarrea o vòmits amb aigua i lleixiu.


Comentaris

envia el comentari