Un oftalmòleg català s'enfronta a dos anys de presó per deixar cega una pacient

L'acusat, que actualment continua exercint a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa i en una clínica privada de la ciutat, també s'enfronta a dos anys d'inhabilitació

La fiscalia demana dos anys de presó per a un oftalmòleg de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. L'home, que actualment continua exercint al centre i en una clínica privada de la ciutat, està acusat d'un delicte de lesions per imprudència greu. Els fets es remunten a finals del 2013, quan una dona, veïna del Berguedà, va acudir al servei d'urgències de l'hospital perquè, de sobte, havia perdut la visió d'un ull. L'oftalmòleg acusat feia el servei d'urgències a l'hospital i, segons l'escrit del fiscal, després d'una «breu visita i sense realitzar les exploracions complementàries que eren necessàries tenint en compte l'estat de la pacient», li va fer un diagnòstic erroni i la va remetre a casa seva sense cap tractament. Una setmana després, la dona va haver de tornar a la clínica Sant Josep de Berga perquè patia ceguera a l'altre ull, on li van diagnosticar la malaltia d'Horton. A més de presó, l'home també s'enfronta a dos anys d'inhabilitació. El judici tindrà lloc la setmana vinent al Penal 1 de Manresa.

 

El ministeri públic considera que, a causa de la seva actuació «negligent», l'acusat va impedir que es pogués subministrar a la víctima el tractament adequat, fet que li hauria evitat l'afectació a l'altre ull i, per tant, la pèrdua total de la visió de la pacient. Com a conseqüència dels fets, la dona va patir una ceguera bilateral i, secundàriament, un agreujament del procés de demència preexistent, fet que va motivar que fos declarada incapacitada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga i que es nomenés la seva filla com a tutora. 

 

Per tot plegat, el fiscal l'acusa d'un delicte de lesions per imprudència greu i li demana dos anys de presó i la inhabilitació durant un període de dos anys. Les filles de la víctima han renunciat a la indemnització que legalment els podria correspondre.